Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Makaleler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değiştirmek

Kendini Değiştirmek

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kendini Değiştirmek

Kendini değiştirmek

14 Eylül 2009 Pazartesi

Genç güvercin, devamlı yuva değiştiriyormuş

Çünkü yeni taşındığı yuva, belli bir zaman sonra çok kötü kokuyor ve dayanılmaz duruma gelince; genç güvercin hemen başka bir yuva arıyormuş

Bu durum, günlerce, haftalarca ve aylarca devam etmiş

Genç güvercin, artık hem bu dayanılmaz kokudan hem de yuva değiştirmekten bıkmış ve bu durumun başka bir çözüm yolunu aramaya karar vermiş

Ve sonuçta; bu işin çözümünün bilge bir güvercinde olduğunu öğrenmiş

Uzun uzun uçup dağlar, nehirler geçip o bilge güvercini bulmuş

Bilge güvercin, genç güvercinin anlattıklarını dikkatlice dinlemiş

Ve sonuçta; düşünmüş, taşınmış kanatlarını çırpmış ve genç güvercine şunları söylemiş:

“Aslında, sen yuvanı değiştirerek bir şey değiştirmiş olmuyorsun

Çünkü sorun yuvada değil; sende

Sen, önce kendini değiştir”

Değişim şart

Sakin bir insan olmak istiyor, ama bir türlü öfkenize gem vuramıyor musunuz?

İyi bir eş olmak istiyor, ama eşinizle iletişiminizi bir türlü düzeltemiyor musunuz?

Mutlu ve neşeli bir insan olmak istiyorsunuz, ama depresif takılmaktan kurtulamıyor musunuz?

Başarılı bir öğrenci olmak istiyorsunuz, ama sınavlar hep hüsranla mı sonuçlanıyor?

İyi bir baba olmak istiyorsunuz, ama çocuklarınızla ilişkileriniz dibe vurmuş durumda mı?

Bütün bu olumsuz durumun bize söylediği tek bir gerçek var, o da; evet, iyi bir hedefiniz var, ama yaptığınız şeyler işe yaramıyor

Sizi hedefinize doğru değil; ters yöne doğru götürüyor

Ve yaşadığınız bu olumsuz durum size şöyle sesleniyordur:

“Lütfen yaptığın şeylerin işe yaramadığını fark et

Yarın, geç olmadan; gör beni, duy beni

Aynı şeyleri yapmaya devam edersen sonuç, senin için ve sevdiklerin için hiç de iyi olmayacak

Ama çoğumuzun kulağı ya da dili;

“Ben böyle bilir, böyle yaparım Ne yapayım benim yapım bu Elimde değil” sözlerine aşinadır

Bu düşünce tarzı, ‘ben aynı hataları yapmaya devam edeceğimin’ düşüncesine mantıksal kılıf bulma girişimidir ve gerçeklerden kaçıştır

Aynı zamanda, ciddi olumsuz bir etiketlemenin de işaretidir: Ben bunu başaramam

Bu bakış açısı; kişiyi yaptığı olumsuz davranışa daha fazla sarılmasına ve onu daha faza yapmasına neden olur

Ne de olsa kendi çapında bir mantığı var

Ta ki bu insanlar, sert bir kayaya toslayıncaya kadar devam eder

Bu, aynen farklı manzara görmek isteyip hep aynı yoldan gitmekte ısrar etmek gibidir

Hayat, böyle insanlara asla yeni manzaralar göstermez

Aynı yoldan giderseniz; aynı manzaraları görmeye mahkûmsunuzdur

Çünkü aynı şeyleri yaparsanız aynı sonuçları alırsınız, farklı sonuçlar için farklı şeyler yapmalısınız

Bunun için de önce beyninizde yeni yollar oluşturmanız gerekir

Yaşadığınız olumsuz bir olay karşısında her zamanki gibi duygusal davranıp sonunda yanlış mı yapacaksınız; yoksa biraz sakinleşip mantıklı davranıp çözecek misiniz?

Pes edip vaz mı geçeceksiniz; yoksa öyle olmuyorsa yolunu değiştirip başarmak için cesaretini mi kuşanacaksın

Kendini değiştirmek cesaret ister

Eftal ORHAN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com