Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Makaleler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başarı, derslerde, için, kural

Derslerde Başarı İçin 5 Kural

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Derslerde Başarı İçin 5 Kural

Derslerde başarı için 5 kural

23 Eylül 2009 Çarşamba

Düşün ki bugün; 22 Ocak Cuma…

Ara karnelerin alındığı gün

“Nereden çıktı şimdi bu?” demeyin; sonunu bekleyin

Karnelerinizi almışınız ve karnenize bakıyorsunuz?

Ne görüyorsunuz?

5 00 (beş sıfır sıfır) görenler el kaldırsın

Düşünsenize; hak ettiğiniz böyle başarılı bir karne ile neler hissedersiniz?

Kendi kendinize; neler söylersiniz ve sevdiklerinizden neler duyarsınız? O muhteşem anı, hayal edebiliyor musunuz?

Sevdiklerinizin sizi tebrik ettiği; anne babanızın gözlerinden okunan sizinle onur duyduklarını gösteren o tatlı mutluluk ve sizin içten içe söylediğiniz; “Evet, çok fedakârlık yaptım, çok sıkıntı çektim; ama her şeye değdi!” sözü…

Siz, bu mutluluğu hak ettiniz

Tebrik ederim Harika bir hedefiniz var

Ya bunun tem tersi olsa, neler olur?

İnsan düşünmek bile istemez

Karnenizi birilerine göstermek şöyle dursun; kendiniz bile bakmak istemezsiniz

Soran herkese; “Kem küm şeyy!” diye geçiştirirsiniz

Hem kendiniz hem de aileniz üzülür

Hele geçen yıl da aynı şeyleri yaşadıysanız…

Buna bir dur demek zamanı gelmedi mi?

Sence; bu başarıları kazanan insanlar senden daha mı zeki?

Ohh be!

Şükür ki bu bir hayaldi…

Düşünmesi bile insanı geriyor

Eğer “Benim için bunların hiçbir önemi yok” diyorsanız, zaten yazının bu yerine kadar boşuna okumuşunuz demektir ve bundan sonrasını okumanıza gerek olmadığını söyleyebilirim

Şimdi, başınızı iki elinizin arasına alın ve düşünün

Ve içtenlikle karar verin

Seçim sizin!

İnsanlar, başarılı olmayı ya da yenilmeyi tam da bu zamanda seçerler

Bu, aynen ayrılan iki yol gibidir Hangi yoldan gideceğinize vereceğiniz karar; hangi sonuca varacağınızı belirler Aslında; sonuçlar çoğunlukla baştan bellidir

Benim tüm yazılarımda, seminerlerimde, radyo ve televizyon programlarımda içtenlikle çabam; bu iki yoldan olumsuza gideceklere, sonucu göstermeye çalışıp; insanları kendi faydalarına olan yolu adımlamalarına yardımcı olmak

Gençlerimizin çoğunluğunun, kolayca olumsuz tarafa gittiğini görmek; beni kahrediyor Çünkü gençlerimizi sonucunda mutlu olacakları; “İyi ki yaptım!” diyecekleri tarafa yönlendiren kaç tane dizi, film, program ve yazar var!

Neyse, bu ayrı bir yazı konusu Mevzuyu, daha fazla dağıtmadan toparlayalım

Sevgili gençler, okulların açıldığı bu haftada; “Ben de başaracağım; göğsümü gere gere başarılarımı kutlamak, aileme sevinçli haberler vermek ve onları onurlandırmak istiyorum!” diyorsanız; şimdi, okuyacaklarınıza dikkatinizi verin

Ve her bir kuralı uygulamak için kendi kendinize söz verin

1- Ön hazırlık yap

Ertesi gün göreceğin derslere, hızlı bir şekilde göz at Bu, beynini ertesi günkü konulara hazır hale getirir ve merak duygunu tetikler

2- Dersi derste hallet

Şunu aklınızın bir köşesinde tutun: Derste, öğrenmediğin hiçbir konuyu sınavda yapman mümkün değildir

O konuyu ya o derste öğrenirsin ya da sınavda o sorudan puan alamazsın

Bu nedenle; derste, bütün dikkatini öğretmenin anlattıklarına ver

Aynı zamanda, derste dikkatini dağıtan arkadaşlardan uzak dur Başkalarının senin başarını engellemesine asla izin verme

3- Not al

Öğretmenin anlattıklarını not alıyorsan başarı için en önemli kurallardan birini yerine getiriyorsun demektir

4- Tekrar et

Tekrar yoksa; başarı da toktur Çünkü o gün öğrendiklerini tekrar etmediğinde bilgilerin % 65’i silinir Yani yaptığın çalışmaların çoğu boşa gider

Tekrar ederken önemli bilgilerin altını çizin ve bir not defterine yazın Böylelikle, bilgileri beyninize daha etkili kaydedersiniz

5- Sadece 90 dakikanı ver!

Evet, yanlış okumadınız Başlangıç olarak, sadece 90 dakikanı tekrar, soru ve ödevler için ver Yani sadece bir maç süresi Her 45 dakikada 15 dakika ara vererek dinlenin

Nasıl, sizce de kolay görünmüyor mu?

Bu iş olur, değil mi?

Eftal ORHAN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com