![]() |
Türban Üniversiteye Girer Mi,Girmez Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türban Üniversiteye Girer Mi,Girmez Mi?Devamlı bunu tartışıyoruz ![]() ![]() ![]() Üniversiteye "türbansız" olarak girmiş bulunanları ise, hiç tartışmıyoruz ![]() * Sormuşlar onlara ![]() ![]() ![]() - En büyük derdin ne? - Parasızlık ![]() - Sonra? - İş ![]() Parasızlıktan şikáyet edenlerin oranı ne biliyor musunuz? Yüzde 90 ![]() "Ülkedeki gelir dağılımı berbat" diyenlerin oranı, yüzde 97 ![]() "Bizim ahali, şahsi menfaat için her şeyi yapar abi" diyenlerin oranı, yüzde 95 ![]() "Kimseyi yemesinler, bu memleket demokratik falan değil" diyenlerin oranı, yüzde 90 ![]() "Eşitlik meşitlik diyorlar, hepsi hikáye ![]() ![]() ![]() Yüzde 98 ![]() * Gazi, Akdeniz, Atatürk, Dokuz Eylül, Ticaret, İnönü, İstanbul, ODTÜ gibi üniversitelerimizde yapılan araştırmaların ortalaması, üç aşağı beş yukarı, böyle ![]() ![]() ![]() * 10’da 8’i "sosyal yaşantım bitki gibi, öylesine nefes alıp, yaşıyoruz işte" diyor ![]() 10’da 9’u "görünen o ki, iş falan bulamayacağım" diyor ![]() "Bu şartlarda nasıl evlenebilirim ki" diyenlerin oranı, yüzde 75 ![]() 10’da 7’sinin sevgilisi yok ![]() - Niye yok? - Simitçiye mi götüreyim? Depresyondayım ![]() ![]() ![]() Yüzde 55 ![]() Asabiyim, yüzde 71 ![]() Mutsuzum, yüzde 60 ![]() Karamsarım, yüzde 65 ![]() Şişmanım, yüzde 35 ![]() - Niye şişmansın? - Simit yemekten! 10’da 6’sı, çok istediği halde sinemaya gidemiyor ![]() Sıkı durun ![]() ![]() ![]() "Hayatımda bir kez bile sinemaya gitmedim" diyenlerin oranı, yüzde 4 ![]() "Tiyatronun kapısından içeri girmedim" diyenlerin oranı, yüzde 23 ![]() Bale, opera, zaten havagazı ![]() - Otomobilin var mı? - Dalga mı geçiyorsun, yüzde 98 ![]() Maça gidemiyorum ![]() ![]() ![]() Yüzde 70 ![]() - Gitmek ister miydin? - Yüzde 100! Yüzde bin pişman olduğunu belirten, "okuduğum meslek bana göre değil" diyenlerin oranı, yüzde 67 ![]() Umudum yok, yüzde 82 ![]() "Hayallerim, galiba hayal olarak kalacak ![]() ![]() ![]() Yüzde 84 ![]() * Hayatın anlamı ne? Yüzde 64’ü cevap veremiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ve, daha büyük maalesef ![]() ![]() ![]() Yüzde 32’si "hayatın değeri yok" diyor ![]() Peki ya ailen? Yüzde 45’inin geliri, bin liradan az! Ana, baba, kardeş, üniversiteli genç, ev kira ![]() ![]() ![]() Bin lira ![]() * Vaziyet bu ![]() Sen kafayı saça takmışsın ![]() * Hayatın başlangıcında, böylesine bir yoksulluğu, böylesine bir çaresizliği, karamsarlığı, umutsuzluğu, nasıl örtebilir ki türban? Nasıl? YILMAZ ÖZDİL |
![]() |
![]() |
|