![]() |
Albert Einstein?Dan 10 Hayat Dersi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Albert Einstein?Dan 10 Hayat DersiAlbert Einstein?dan 10 hayat dersi 1 ![]() "Benim özel bir yeteneğim yok ![]() ![]() Sizin merakınızı çeken nedir? Neyi en çok merak ediyorsunuz? Benim merak ettiğim neden bazı insanların başarılı olup bazılarının olamadığıdır ![]() ![]() ![]() 2 ![]() "Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum ![]() Belirlediğiniz yolun sonuna ulaşacak kadar sabırlı mısınız? Posta pullarının gideceği yere varasıya kadar mektuba yapışıp kalmasından ötürü çok değerli olduğu söylenir ![]() ![]() 3 ![]() İki atı aynı anda süremezsiniz ![]() ![]() ![]() 4 ![]() "Hayal gücü her şeydir ![]() ![]() ![]() Hayal gücünüz geleceğinizi belirler ![]() ![]() ![]() 5 ![]() "Hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir ![]() Hata yapmaktan korkmayın ![]() ![]() ![]() 6 ![]() "Ben geleceği hiç düşünmem, ne de olsa gelecektir ![]() Geleceği ayarlamanın tek yolu olabilidiğiniz kadar şimdide olmaktır ![]() ![]() ![]() 7 ![]() "Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın ![]() Zamanınızı başarılı olmak için harcamayın, değerler yaratın ![]() ![]() 8 ![]() "Delilik: Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek ![]() Hergün aynı rutinde yaşayarak farklı görünmeyi bekleyemezsiniz ![]() ![]() 9 ![]() "Bilgi malumat değildir ![]() ![]() Bir konuyu tartışabilirsiniz ama bu size sadece felsefi bir anlayış kazandırır ![]() ![]() 10 ![]() "Oyunun kurallarını öğrenmek zorundasınız ![]() ![]() Yapmanız gereken iki şey var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|