|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatılmalı, aylin, çocuğa, hayat, kotil |
![]() |
Hayat Bir Çocuğa Nasıl Anlatılmalı ? Aylin Kotil |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat Bir Çocuğa Nasıl Anlatılmalı ? Aylin KotilHayat Bir Çocuğa Nasıl Anlatılmalı? Arkadaşımın kızı bir yaşına gelmişti, 'Sen eğitimcisin, neler öğretmem gerekiyor, bazen kendimi çok çaresiz hissediyorum' dedi ![]() "Annelik uzun zaman alan ve günün yirmi dört saati devam eden adı 'insan yetiştirmek' olan bir iş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıskanmamayı öğret ona, arkadaşının başarısından mutlu olmayı, birlikte sevinçleri paylaşmayı, içinden 'neden ben değil de o ?' demeden ![]() ![]() ![]() Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi, ama aynı zamanda kaybetmeyi öğrenmesini ![]() ![]() ![]() ![]() Gidilen yerlerin zamanla bıkkınlık verebileceğini, her şeyi tüketebileceğini, tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu öğret ![]() Kitaplardan keyif almasını ![]() ![]() ![]() ![]() Doğaya götür onu, hayvanlardan korkmaması gerektiğini öğret ![]() ![]() ![]() Soğuk kış gecesinde ateş yakmayı öğret, belki büyüdüğünde bir gece sevgilisine ateş yakar ve belki binlerce yıldızın altında birbirlerine sarılırlar, bunu öğretmemiş diğer sevgililerin aksine ![]() ![]() ![]() Şartlar çok zor olsa da yalan söylememesi gerektiğini öğret ona ![]() ![]() ![]() Aşk acısı çekmenin hiç âşık olmamaktan daha güzel bir duygu olduğunu öğret ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun başkalarını dinlememek olduğunu değil, söylenenleri kendi eleğinden geçirmesi gerektiğini öğret ![]() Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlat ![]() ![]() ![]() ![]() Bilginin en büyük güç olduğunu öğret ![]() ![]() ![]() Günün birinde yaptıkları değil yapmadıkları için pişmanlık duyabileceğini öğret ![]() Basit yaşaması gerektiğini öğret ona, çay içmekten keyif almayı ![]() ![]() ![]() 'İstemiyorum','hayır' demeyi öğret ona, istediğinde ise 'istiyorum' demeyi ![]() Sevdiğinde ise'seni seviyorum' diyebilmeyi öğret ona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sorgusuz sevmeyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşlerin hiçbir zaman bitmediğini söyle ona, en yoğun zamanda bile kendine vakit ayırması gerektiğini öğret ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendini sevmezse kimsenin onu sevmeyeceğini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendine özenli yemekler yapıp sofralar kurmazsa kimsenin onun için yemek hazırlamayacağını ![]() ![]() ![]() Hayatta her şeyden çok kendisinin önemli olduğunu öğret ona ![]() ![]() ![]() Aylin Kotil |
![]() |
![]() |
|