Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adımlar, küçük

Küçük Adımlar

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Küçük Adımlar

Yaşamımızın her alanında aldığımız sonuçların ölçüsü, düzenli çabalarımızın birikiminin gücüyle doğru orantılıdır

Mutlu ilişkiler düzenli çaba gerektirir

Sağlığımızı korumak düzenli çaba gerektirir

Ebeveyn olmak düzenli çaba gerektirir

İşte başarılı olmak, düzenli çaba gerektirir

Belirli bir başarıyı, ünü yakalayıp şımaran, "Ben artık oldum, piştim" deyip başarının, ünün ömür boyu faizini yiyeceğini sanan nice insanın baş aşağı düşüşünün örnekleri her yerde Bankadan sürekli para çekebilmek için hesaba sürekli para yatırmak gerekir

Gösterdiğin her küçük çabanın birikimsel etkisi vardır

En uzun yol bile küçük bir adımla başlar

Atılan küçük adımlar, tasarlanan büyük adımlardan daha etkilidir

Belki senin de büyük hayallerin, samimi isteklerin; istediğin şeyleri elde etmek için gereken bilgin var

Peki düzenli çaba gösteriyor musun?

Einstein, kendisine rüyasında ilham olarak gelen görecelik teorisinin hiç de tesadüfi olmadığını söyler "Teorinin üzerinde o kadar uzun süre çalıştım ki birikimim meyvesini rüyamda verdi" der

Hiçbir çaban boşa gitmez Her çaba birikime katkıda bulunur Ama çabaların ve aldığın sonuç arasındaki zaman farkı, sana çabalarının boşa gittiği duygusunu verir

Ekstra çaba seni geliştirir -iş hayatında da özel hayatında da

Mutlu evliliklerin sırrı da küçük ekstra çabalarda gizlidir: Küçük bir öpücük, cebe gizlice konulan bir sevgi notu, sevgilinin çabalarını takdir eden bir küçük tatlı söz Bir demet kır çiçeği, rahatlatıcı bir masaj, yiyeceklerini kendinin hazırladığı sürpriz bir piknik

Yeterince çaba gösterdiğini gerçekten bilen insan şikayet etmez, suçlamaz, sonuç istediği gibi gelişmese de kendisinin geliştiğini bilir

Birikim, meyvesini bir şekilde, bazen hiç beklemediğin bir şekilde ama daima verir

"Başarısız" olduğun alanlarda ürettiğin "haklı çıkma" mazeretleri ile kendini kandırman seni gerçekten rahatlatıyor mu?

"Başarılı" insan, mazeretler üreterek haklı çıkmaya çalışan insan değil, yeni yollan denemekten çekinmeyen, risk alan, elinden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışan mutlu insandır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com