|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çalışabilirsiniz, halde, işinizi, sevmediğiniz |
![]() |
İşinizi Sevmediğiniz Halde Nasıl Çalışabilirsiniz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşinizi Sevmediğiniz Halde Nasıl Çalışabilirsiniz?1 ![]() Nefret ettiğinizi düşündüğünüz bir işe adapte olmak, bir miktar zor olacaktır ![]() ![]() Kendinize şu soruları sorun: Beni bu işe ne yöneltti? Para, konum, ilerleme imkanı ya da başka herhangi bir şey? Bu sorular size, başladığınız ve şu anda bulunduğunuz yeri görmeniz konusunda yardımcı olur ![]() ![]() Örneğin: “Bu işe girdim çünkü okuldan mezun olduktan sonraki ilk işimdi ![]() ![]() “Bu işe girdim çünkü maaşı harikaydı ![]() ![]() 2 ![]() Az önceki örneklerden ilkinde bulunduğu pozisyona sığmayan biri var ![]() "Geçmek" ya da “sığmamak”, genellikle sizin yöneticinizle konuşmanız, konumunuzun değerlendirilmesi, fakat ilerleme kaydettiğinizi düşünmemekle birlikte bu değerlendirmenin motive edici olmaması anlamına gelir ![]() ![]() Zor aşk, size birinci adımdaki gerçekleri değerlendirme işinde yardımcı olur ve bu gerçekleri mevcut duruma uyarlarsınız ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Patronunuz bunu düşünse ve dile getirse de sizin için işiniz sadece hayatınızın bir parçası ve kişiliğinizin bir parçasıyla sınırlı ![]() Kendinizi o nefret ettiğiniz işinizle tanımladığınızda, depresyon ve mutsuzluğun peşinizden gelmesi olası ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|