![]() |
Ya Tozu Dumana Katarsınız! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ya Tozu Dumana Katarsınız!Niye bazı insanlar kendiyle barışık, olgun ve iyi huylu iken bazıları geçimsiz? Niçin bazı şirketler çok iyi sonuçlar oluşturuyorken bazıları oluşturamıyor? Eğer kafamızda bir soru varsa onun cevabı da vardır ![]() ![]() ![]() Kalp ameliyatı için uzman operatör doktor yerine mahallemizin kasabına sormayalım? Göz ağrısı için göz doktoruna, altın için sarrafa gidelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah herkese bir akıl vermiş ![]() ![]() ![]() İş bu kaynağı iyi kullanmakta ![]() ![]() ![]() Kendimizi cenderede buluruz ![]() ![]() Zihni bu paradigmalar aslında başarısızlığın, çaresizliğin ve tükenmişliğin de tek adresidir ![]() ![]() Yani ya tozu dumanı yutarsınız! Veya tozu dumana katarsınız! Peki diyeceksiniz ki buraya kadar iyi de ![]() ![]() Bir kere kültürümüzde de yer aldı beşikten mezara öğrenen insan olacağız ![]() ![]() ![]() İkincisi, her türlü şartlanmadan (bu da dahil) uzak duracağız ![]() Üçüncüsü, aklı olan aklını kullanır daha akıllısı başkalarının aklından da yararlanır ![]() Bilgiye, tecrübeye, düşünceye ve fikre, değer verirsek bizde değerli oluruz ![]() Değer oluşturmaya giden yolda ham veriden (enformasyon) bilgiye, bilgiden fikre, fikirden girişimciliğe ve girişimcilikten zenginliğe giden yol; meraktan, öğrenmeden, takipçilikten, rehberden, (danışman, teknik adam, uzman) ve takımdan geçer ![]() Bütün bu süreçte samimi olmamız, sabırlı olmamız lazım ![]() ![]() Özetle birileri bir şeyleri başarmışsa, benim cevabını aradığım sorularım varsa veya daha sağlıklı, başarılı, kazançlı ve mutlu olmayı istiyorsak bunun bir yolu var ![]() Önce düşünce yapımızı, hayata bakış açımızı belirlemeliyiz ![]() ![]() Sonra öğrenen, araştıran, meraklı, takipçi karakter özelliğimizi ortaya çıkarmalıyız ![]() ![]() Bu kadar bilgiden sonra bunu nasıl mı yapacağız? Arkadaş, hukuk, mali, finans, iç denetim, teknik, sağlık, beslenme, üretim, kalite danışmanları yanında birde yönetim danışmanı denilen bir adam var ![]() Yönetim koçluğu (rehberliği) yöneticinin sağlıklı, kaliteli ve doğru kararlar almasına yardımcı olan insan ![]() Yani bize (yöneticiye) rağmen doğruları söyleyen kişi ![]() ![]() Ama biz elimizle tutmadığımız, gözümüzle görmediğimiz bu hizmeti nasıl satın alırız ![]() Hadi masa, kasa, bina, makine, arsa neyse de dediğinizi duyar gibiyim ![]() Fasonculuktan, marka sahipliğine, hamallıktan değer üretme farkına varanlara bakarsanız bu hizmeti almanın kolay ve ucuz olduğunu da göreceksiniz ![]() Şu her zaman kendini göstermiştir ki; bu hizmetten yararlanmamanın bedeli, bu hizmetten yararlanmanın maliyetinden daima çok yüksekte olmuştur ![]() M ![]() |
![]() |
![]() |
|