|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hostesi, kabin, memuru, meslekleri, tanıyalımuçuş |
![]() |
Meslekleri Tanıyalım:Uçuş Hostesi - Kabin Memuru |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meslekleri Tanıyalım:Uçuş Hostesi - Kabin MemuruUçuş Hostesi -KABİN MEMUR TANIM Kabin memuru uçak yolcularına hizmet eden, onların rahatını ve güvenliğini sağlamaya çalışan kişidir ![]() GÖREVLER - Uçağın hareketinden önce yapılan toplantıya katılır ve yönergeyi okur, - Uçağın içinin temizliğini kontrol eder, - Arka sağ ve sol güvenlik önlemlerini kontrol eder, - Yolcuların uçağa yerleşmesine yardımcı olur, - Özel yardıma ihtiyacı olan hasta, yaşlı vb ![]() ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Çeşitli yiyecek ve içecek ikram malzemeleri, - İkram arabası ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Kabin memuru olmak isteyenlerin: - Aynı anda bir çok şeye dikkat eden, - Kuralları uygulayabilen, - İnsanlara hizmet etmekten, güçsüzlere yardım etmekten hoşlanan, - Uzun süre ayakta durabilen ve güç koşullarda vücut dengesini koruyabilen, - Güler yüzlü, dışa dönük, tedbirli, temiz ve düzenli kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Kabin memuru havaalanında ve uçak içinde görev yapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ OLANAKLARI Türk Havayolları ve diğer yerli havayolu şirketlerinde genellikle uçuş görevlerinde, nadiren de yer hizmetlerinde çalışabilirler ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimini veren formel bir eğitim kurumu yoktur ![]() ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Bu eğitime girebilmek için en az Lise mezunu olmak, 18-30 yaşları arasında olmak, erkeklerde 170-185 cm, bayanlarda 160-175 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Kabin Memuru adaylarına Türk Hava Yolları’nda kabin memurları temel eğitim programı doğrultusunda 6 haftalık bir kurs düzenlenir ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME - Meslekte en az 5 yıl çalışmış, tecrübeli, istenilen niteliklere sahip olanlar amir olabilirler (kontrol hostesliği gibi) ![]() ![]() BENZER MESLEKLER: Yer, fuar, otobüs hostesliği (hostluğu), kamarotluk (vapur) ![]() BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Eğitimi bitirip kabin memuru olarak görev yapanlar maaş+uçuş parası olmak üzere ücret alırlar ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili eğitim kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri ![]() |
![]() |
![]() |
|