![]() |
Beden Eğitimi Öğretmeni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beden Eğitimi ÖğretmeniBeden Eğitimi Öğretmeni Tanımı Çalıştığı eğitim kurumunda, öğrencilere beden eğitimi ile ilgili eğitim veren kişidir ![]() Görevleri Beden eğitimi konusu ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir ![]() ![]() Kullanılan Alet ve Malzemeler Yıllık müfredat programı, günlük çalışma planları, not defteri, yoklama defteri, ders kitapları, okul araç ve gereçleri,-Gülle, disk, barfiks, çeşitli halatlar, eşofman, spor ayakkabısı, kondisyon geliştirici aletler, ağırlık torbası, ağırlık yeleği , top vb ![]() Mesleğin Gerektirdiği Özellikler Beden eğitimi öğretmeni olmak isteyenlerin; - Üst düzeyde akademik yeteneğe sahip, - Spor yeteneği olan, göz-el ve ayaklarını eşgüdümle kullanabilen, - Bedence sağlam ve güçlü, spora karşı ilgili ve bu alanda başarılı, - Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen, - İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren, - Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan, - Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilen, - Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, yaratıcı kimseler olmaları gerekir ![]() Çalışma Ortamı Ve Koşulları Beden eğitimi öğretmeni, genellikle spor salonunda, bazen okulun bahçesinde ve sınıfta görev yapar, görevini genellikle ayakta yürütür ![]() ![]() Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları Beden eğitimi öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda beden eğitimi öğretmeni olarak çalışabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() Meslek Eğitiminin Verildiği Yerler Mesleğin eğitimi; çeşitli üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları, Eğitim Fakülteleri, Fen-Edebiyat Fakülteleri, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokullarının ?Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği? bölümlerinde verilmektedir ![]() Meslek Eğitimine Giriş Koşulları Söz konusu programa girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavında yeterli puan almak ve özel yetenek sınavını kazanmak gerekmektedir ![]() ![]() Eğitimin Süresi ve İçeriği Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır ![]() ![]() ![]() Burs, Kredi ve Ücret Durumu Bu programa yerleştirilenler arasından özel yetenek sınavı puanı en yüksek adaydan başlamak üzere belli sayıda öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı'nca burs verilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meslekte İlerleme Üniversite bünyesinde lisansüstü eğitim yaparak akademik kariyer edinebilirler ![]() ![]() Benzer Meslekler Antrenörlük, masörlük, kondisyonerlik ![]() |
![]() |
![]() |
|