![]() |
Kızılayın Barıştaki Görevleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılayın Barıştaki GörevleriKızılayın Barıştaki Görevleri Nelerdir ? Kızılay Barişta; Hemşireler, gönüllü hemşireler ve hasta bakıcılar, ilk yardım ve acil bakım, laboratuvar, radyoloji ve gereksinim duyulacak diğer branşlarda sağlık meslek elemanı yetiştirir ![]() ![]() Kan yardımı ile kan türevlerini sağlayacak teşkilatı kurar, yönetir ve teşkilatın yurt düzeyinde gelişmesi için gereken önlemleri alır ![]() Salgın hastalıklara, halk sağlığını ilgilendiren benzer afetlere ve çocuk ölümlerine karşı mücadeleye katılır ve yardım eder ![]() Barışta ve savaşta görevlerini yerine getirebilmek için gereken araç ve gereçleri hazırlar ![]() Yoksullara yardımda bulunur ![]() Muhtaç hastalara tedavi yardımı yapar; güçsüz ve fiziksel özürlülere noksan veya arızalı organlarının fonksiyonlarını tamamlayıcı, destekleyici veya rehabilite edici nitelikte araç temin etmeye çalışır ![]() Yangın, yer sarsıntısı, su baskını, kuraklık, kıtlık, topluca veya savaş dolayısıyla göçler ve benzeri olaylarda gerekli yardımlarda bulunur ![]() Kurtarıcı ve ilk yardımcılar yetiştirir, gerekli kadroları teşkil eden ekipler kurar, her türlü araç-gereç ve donanımları hazır bulundurur ve bunların çalışma şekillerini yönetmelikle belirler ![]() Kızılay gönüllü örgütünü kurar ![]() Sivil savunma planlamasına ve eğitimine yardım eder ![]() Kızılay'ın tekel ve imtiyazında bulunan maddeleri, kamu yararına uygun bir anlayışla hazırlanacak yönetmelikler uyarınca, ticari bir kuruluş gibi işletir ![]() Türk Medeni Kanunu'na göre gerçek ve tüzel kişiler tarafından Kızılay eliyle kurulmak istenilen vakıf ve tesisleri kabul eder ve işletir ![]() Kızılay'ın amacına uygun hükümet karar ve isteklerini yerine getirir ![]() |
![]() |
![]() |
|