![]() |
Anasından Hasançavuşa Mektup |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anasından Hasançavuşa MektupAnasından Hasan Çavus'a Mektup (Çanakkale Anısına) Oğlum Hasan, üç aydır ki mektubunu almadım, Gece, gündüz hayır duanızdan geri kalmadım, Sen onbası olmus idin, Aksehir'den giderken ![]() Çavus oldum diye yazdın, tabur cenge girerken, Zafer için her cengine yedi hatim adadım ![]() Allah korusun ocağımda sensin kolum kanadım ![]() Yaradanım sana nasip ederse sahadet, Odur kulluk Hakka, vatan millet için ne devlet İmam dedi; Çanakkale'de ulu sanlı cenk olmus ![]() Düsmanların siperleri bastan basa les olmus ![]() Derelerden, tepelerden seller gibi kan akmıs ![]() Korkak düsman geri kaçmıs, toplarını bırakmıs Sen o kanlı derelerden topladığın sümbülü, Yolla taksın yavukluna ziynet bulsun kakülü ![]() Geçen gece ben bu cengin rüyasını görmüstüm ![]() Sevincimden ağlayarak hayır diye yormustum ![]() Plevne'de yatan sehit baban eve gelmisti ![]() "Hasan Gazi oldu ![]() ![]() Sonra gördüm sağ elinde yükselmisti bir bayrak, Din hasmının kalesine dikilmisti o sancak ![]() O sancak ki Türklüğün sanlı namus gömleği ![]() Cana millet bilin anın uğrunda ölmeyi ![]() Sen düsünme millet bize gözü gibi bakıyor ![]() Eğer köyde ölen kalan var mı diyer sorarsan, Konu komsu esi dostu hatırlayıp anarsan, Muhtargilin Ahmet sehit olmus haber geldi dün ![]() Köy giyindi kusandı, hep nazmazgaha gittiler ![]() O sehidin remmetullah duasını ettiler ![]() Yeri belli olmak için mezarını kazdılar ![]() Bir tas dikip Ahmet sehit oldu diye yazdılar ![]() Kurban kesip hatmi serif indirdiler, hep ona Gönderildi onun gökte yatan sanlı ruhuna ![]() Sen bilirsin yavuklusu kumral saçlı Emine, Bir al bayrak asmıs idi o gün kendi evine ![]() O güzel kız yesil örtü örtmüs idi basına Bir kurumla oturmustu, köyün dibek tasına, Hic kırmadı ağlamadı sandım onu bir melek, Onun erlik ocağını söndürmüstü kör felek ![]() Sürme çekmis, kına, ile süslemisti elini, Olmus idi telli duvaklı nurlu sehit gelini ![]() Dedi; Ahmet beni artık ahrette beklesin ![]() Ben onunum utanmasın beni Hak'tan istesin ![]() Kaderim bu, sehit olmus benim sanlı yiğidim, Kız kalırım varmam ele benim canlı sehidim ![]() "Çanakkale'de ölümü hiçe sayarak savasıp sehit düsenler Çılgın Türk değildiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|