![]() |
Recep Garip Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Recep Garip HayatıRecep Garip'in Hayatı (1956 - ) 1956 yılında Tarsus’un Sanlıca köyünde doğdu ![]() ![]() Şiir ve yazı çalışmalarını Yeni Devir, Yeni Sıla, Milli Gazete, Mavera, Bu Meydan, Kırağı, Aylık Dergi, İkindi Yazıları, Yedi İklim, Hüner, İslami Edebiyat, Susku, Yedi Harf, Hece, Kültür Dünyası ve Düş çınarında sürdürdü ![]() 1976 ve 1978’li yıllardan bu yana çeşitli dergi çalışmalarına öncülük etti ![]() ![]() ![]() Bir İmza Serüveni adlı eseri Türkçe ve Boşnakça, Anne isimli şiiri ise Arapça bir dergi tarafından Arap diline çevrilerek yayımlandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yayımlanan eserleri: Depremin Sesi - Şiir, Irmaklar Akar içimden - Şiir, Savaş Türküsü - Şiir, Mavi Gül - Şiir, Bir Leyla Düşü - Şiir, Öğretmen - Şiir Antolojisi, Namaz ve Oruç Ammar İlkay Müstear Adıyla, Kurban Risalesi, Bir İmza Serüveni (Türkçe ve Boşnakça) |
![]() |
![]() |
![]() |
Recep Garip Hayatı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Recep Garip HayatıADI AŞK Bir yürek simgesiydi aşk Gül ona vurgundu çaresiz İçli ağıtları rengine vururdu Yoldan geçenler bakıp dururdu Yüzlerine gülün rengi titrerdi Adı aşk Dilleri sözcük bulamazdı Adı aşk Çaresiz boyun bükerdi Adı aşk Aşkın bahçesiydi dünya güzeli Mevsimlere düşen bahar gazeli Bu ömürden başka yok çare yok Bir derde düşmüşse gönül Kuşkusuz dillere düşmüşse sevda Adı Mecnuna ve Leyla’ya dönüşmüşse Adı aşk ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Recep Garip Hayatı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Recep Garip HayatıDENİZİN TÜRKÜSÜ ![]() Denizin dilinden öğrendim aşkı Martıların kanatlarından aldım haberlerini Dalgalara tutuldum ansızın Ansızın kabaran yüreğime boyun eğdim Yeleleri keskin bıçağa dönmüş atların Üzengisine ben bastım Deli rüzgarlar gibi savruldum Yüce dağların eteğinden tutundum sonra Denizin dilinden öğrendim aşkı Kabaran dalgalara inat Yelkenler açtım okyanuslarda Albatroslar ülkesine uğradım Haberler alırım diye Musa ile Hızır’ı aradım oralarda Balıkların dilini öğrendim Nuh ve Musa diyorlardı Yunusu anıyorlardı sık sık Palmiyelerin si sesine Rüzgarın bestelenmiş türkülerine Dalgalar savaşa meydan okuyarak Penceremdeki serçe kuşuna Didaktik şiirler sunuyordu Dedim ya Denizin dilinden öğrendim aşkı ![]() |
![]() |
![]() |
|