![]() |
Ahmet Muhip Dıranas Hatıra Ve Hergünkü Şarkım Şiiri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmet Muhip Dıranas Hatıra Ve Hergünkü Şarkım ŞiiriHer Günkü Şarkım Her gün ekmeğimi bölüşürsün Yalnızlığımın sofrasında, Yorganımın altında üşürsün Her güz ve bahar arasında ![]() Bağlayansın her göz yaramı, Gülmek görevin ben gülünce; Yağmur senin gibi ağlar mı Gözlerimden yaş dökülünce? Her düşüncemin ıstıraplı Serüveni, hayırlı rüyam ![]() Sen ey, günahlı ve sevaplı, Allahlı ve şeytanlı dünyam! Her günkü şarkısı dudağın, Havayı dolduran kokusu Yağmura kavuşmuş toprağın; Yediğim ekmek, içtiğim su ![]() Hatıra Dün, bir gölge gibi geçti yanımdan Oydu, bir bakışta tanıdım onu; Rüyalarıma tayf halinde konan, Peşime bir korku gibi düşen o ![]() Bazı yapraktı, bazı bir rüzgâr ![]() Dolardı aydınlık olup, odama ![]() Bahçemde süzülür giderdi bahar Sabahının fecri vururken cama ![]() Ayakları kumda bırakmadan iz Yanıma geldiği hep gecelerdi; Sanki bir lahitten kalkar ve sessiz Uzak bir maziye dönüp giderdi ![]() Bir avuç ışıktı incecik yüzü, Gözleri geceler gibi derindi; İçine başımın her an düştüğü Avuçları sudan daha serindi ![]() Geçerken dün yoldan, ruhumu saran Bir gölge halinde ve ağır ağır; Tanıdım; o, yâdı hoş zamanlardan Seven ve yaşayan bir hatıradır ![]() |
![]() |
![]() |
|