![]() |
Edip Cansever - Belirsizlikler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Edip Cansever - BelirsizliklerBELİRSİZLİKLER -1 Bahçeme gelip bahçemi büyütüyor Uzanıyor gölgesine ağaçlarımın Görüyorum onu geceyle gündüzün ötesinde Kuşkum yok Pan değil bu ![]() Bateri çalıyor havuzun dibindeki kadın Belirsiz bir güne yaslanmış Mağaralarından geçiyor balık sürüleri Yetmiyor mu ki Düşlerine ödünç veriyor kendini üstelik ![]() Bir tabak buzlu çileği şiire yerleştiriyorum bense Gizli kalmasın diye belirsizlik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Edip Cansever - BelirsizliklerBELİRSİZLİKLER-2 Gölge dolaşır geceyle esmerliğin arasında -Bir an- bakışların mavi denizle gök arasında Bir uyumsundur sen -yazlar gezinir kış günlerinin içinde- Sabahları bir şeyler noksandır, akşamları Noksanlardan oluşan bir üzünçlük sende ![]() Ortalarda bir yerdesin -öylesin- Bir kavşaksın nedense - birşeyle her şey arasında- Günün her saatinde -duyuyor musun- İmgeler birbirinden korkuyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Edip Cansever - BelirsizliklerBELİRSİZLİKLER-3 Şöyle böyle bir günün kurcalanmasından Bir tırnak izidir nehir -yüzümde akan- Bulutlar bulutlar bulutlar -dudak izleri, beyaz- Ötede bir köprü (üstünden geçeceğim birazdan ![]() Ocaktaki çaydanlıktan bakıyor bana Ekim ortalarında yağan karlardan Ben köprünün üstündeyim şimdi -iyi mi- Camların buğusundan yapılmış adam ![]() Geri çeviriyor bakışlarını ansızın Ben köprüden geçtim gittim çoktan Peki Ne olup bittiydi var mı anlayan ![]() |
![]() |
![]() |
|