![]() |
Mavi Bir Ölüm - Seyfullah Kartal |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mavi Bir Ölüm - Seyfullah Kartal![]() Yine Sana seslenicem ![]() ![]() ![]() Senin kim olduğunu hiç bilmeden, Senin kim olduğunu en çok bilerek, İsyankar zambakların, çılgın nilüferlerin, Dört nala açan kiraz çiçeklerinin, Dudak kıvrımlarına yoldaş olucam ![]() Sarı bir hüzün, kızıl bir gurur ve Siyah bir öfkeyle konuşucam sana ![]() ![]() ![]() Sana oklardan değil, yaydan bahsedicem, Gülün dikenlerinden değil, Gülleri ve dikenlerini doğurmaktan yorulmayan, Topraktan söz açıcam ![]() Akan su gelmicek kelimelerime, Suyu şefkatle kucaklayan sessiz taşların canını yakan Damlaları dillendiricem ![]() Yine sana seslenicem, senin kim olduğunu hiç bilmeden, Bilmek istemeden ![]() ![]() ![]() Alaattinin sihirli lambasından çıkan cin bana gelseydi ve Ne dilersem dilememi isteseydi, Hiçbirşeyi elde etmeyi dilemezdim ![]() Birşeyden vazgeçmeyi isterdim sadece, Hayatta birşeyden vazgeçmem lutfedilseydi, Bedeli herşeyim olsa bile Sana seslenmekten vazgeçmek isterdim ![]() Garip değilmi ![]() ![]() Sana seslenmekten vazgeçmek istemediğimi, Bundan hoşlandığımı düşünüyorsun belkide, Oysa sana seslenmek, Bütün hesaplarımı gördüğüm bu dünyadaki Tek geride kalmış hesap benim için ![]() Bu dünyadaki tek yük, Bu seslenişin kalbini avucumda tutabilmek ![]() Kürek mahkumu için kürek neyse, Benim içinde sana seslenmek o ![]() Bir yandan gemiyi ufka ulaştırmanın tek yolu, Öbür yandan, bileklerimden sızan kanların Gönlümü işgale yeltendiği bir rotanın can suyu ![]() Oysa ben sana küreklerden değil, Gemiden bahsetmek isterdim ![]() Atalarım bana, kadınlara gökyüzünü, Gemileri ve yelkenleri anlatmayı öğrettiler ![]() Sen kürekleri, yağlı urganları, Geceyi siyaha gömen fırtınaları öğretmeye çalışıyorsun ![]() Sana ellerimle dokunarak, Gözlerimle okşayarak göstermek isterdim, Rüzgarla şişen beyaz yelkenleri ![]() Ama senin vaktin yoktu, ben bunu hiç anlayamadım ![]() Kavmimin kadınları bana öğretmediler ki, Bazı kadınların beyaz güvercinlerden daha çok, Siyah apoletleri sevebileceğini ![]() Sana sesleniyorum ![]() ![]() ![]() Ve gözlerin bileklerimden parmak uçlarıma kadar toplanmış Kan pıhtılarını seyrediyor ![]() Kürekleri bırakmıyorum, Önce yücelttiğin, sonra terk ettiğin aşkın onuru için, Kalemi bir an elimden düşürmüyorum ![]() Ankara kalesinin önünde sana sesleniyorum ![]() Benden kaçıp cennete gitmek isteseydin, Seni cennetin kapısına kadar götürürdüm ![]() Bana gelmek için seni korkutan cehennem olsaydı, Cehennemle konuşurdum, Seni ona anlatabilirdim ![]() Oysa sen ne cenneti isticek kadar aşık oldun, Ne de cehennemi isticek kadar ayrılık ![]() 'Seviyorum seni ama ![]() ![]() 'Hoşçakal' diye ekledin ![]() 'Şimdi gitmeye mecburum, belki yine gelirim ![]() ![]() Umarım gelirim ![]() ![]() ![]() ![]() Cennetin ve cehennemin dillerini, Savaş naralarını ve aşk şiirlerini, Gazelleri ve boleroları öğreten atalarım, Senin sözlerinin anlamını öğretmediler ![]() Hiçbirşey söylemeden gittin ![]() ![]() ![]() Ayrılığın dilsiz olduğunu ben senden öğrendim ![]() Dilsiz olanın yaşayabileceğini sen öğrettin bana, Ve kalemime ilk defa yavan gözlerle baktım ![]() Yine, yeniden, sadece sana seslenicem, Müebbet bir aşk dışında, Bildiğim tüm duyguları terk edicem ![]() Sana seslenicem yine ![]() ![]() Seni sadece kuru bir sevgiyle değil, Derin bir hüzünle, binlerce yıllık bir gururla, Ve pervasız bir öfkeyle sevdiğimi duyumsuyor musun? Mütevazi bir sevgiyle değil, Küstah bir aşkla sevdim seni ![]() Ben Osmanlı gibi, Kollarımın yetişemediği bir aşkı kucaklamaya çalışırken, Sen köprülerin ülkesi Venedikteki son sancağı, Kışın üşümemek için şal yaptın kendine ![]() Neden bilmiyorum özlemin artıyor içimde, Zaman geçtikçe eksilir demiştin oysa Atalarımın öğrettiklerine ters düşsede, Sana inanırım bilirsin, Zamanla unutursun demiştin ![]() Niye daha derinleşiyor öyleyse? Derinleşiyor özlemin, Ve gönlümde bir iç savaşta dökülen Kanları coşturuyor, ayrılık sözlerin ![]() Öfkelerimin kararlılığını aşka katık ederek konuşucam ![]() Bedenim bu dünyayı terk edene kadar ![]() Öyle sanıyorumki hüzünle ve acıyla Pek barışık olmadığın için benden uzun yaşayacaksın ![]() Benden sonra kelimelerim gelecek gönlüne, Onların benden geldiğini birtek sen bileceksin ![]() Küstah bir aşkla sevicem seni, Ben savaş ve ölümle haşır neşir olan kelimeler dışındakileri, Unutmaya gayret edicem, ömrümün geri kalanında ![]() Sana seslenicem yine ![]() ![]() ![]() Ben seni Beyrut gibi sevdim ama, sana ne mağribi Ne de manhattanı anlatamadım ![]() Bağdatı ve Şamı işgale yeltenmişken, Venedikten gelen ihanet tarumar etti ordularımı ![]() Sarı bir keder, kızıl bir kibir ve Siyah bir isyanla konuşucam sana ![]() ![]() ![]() Senin kim olduğunu hiç bilmeden, Ağlayan zambakların dudak kıvrımlarına yoldaş olucam ![]() Senin kim olduğunu en çok bilerek, Kavmimin bana vaadettiği tüm aşkları terk edicem ![]() Müebbet bir aşk, sarı bir hüzün, kızıl bir gurur ve Siyah bir öfkeyle konuşucam, Bu dünyayı terk etme müjdesi gelene kadar ![]() Hüznü, gururu ve öfkeyi bilseydin keşke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hüznümün beni aşan taşkınlığını, Gururumun binlerce yıl önceden miras kalmış hoyratlığını, Öfkelerimin hiçbir zaman sona ermeyecek ve Azalmayacak kararlılığını anlayabilseydin ![]() ![]() ![]() Anlatabilirdim sana; Seninle yaşanan bir aşktan sonra, Ayrılığın, ölüm bile olsa, mavi bir ölüm olacağını ![]() ![]() ![]() Seyfullah Kartal Seyfullah Kartal'ın kendi yorumuyla dinlemek için tıklayınız ![]() |
![]() |
![]() |
|