![]() |
Hani Kurşun Sıksan Geçmez Geceden |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hani Kurşun Sıksan Geçmez GecedenHANİ KURŞUN SIKSAN GEÇMEZ GECEDEN Yiğit harmanları, yığınaklar, Kurulmuş çetin dağlarında vatanların ![]() Dize getirilmiş haydutlar, Hayınlar, amana gelmiş, Yetim hakkı sorulmuş ![]() Hesap görülmüş ![]() Demdir bu ![]() ![]() ![]() Demdir, Derya dibinde yangınlar, Kan kesmiş ovalar üstünde Mayıs ![]() ![]() ![]() Uçmuş, bir kuştüyü hafifliğinde, Çelik kadavrası korugan'ların ![]() Olunmuş, canım, olunmuş, Murad alınmış ![]() ![]() ![]() Gelgelelim, Beter, bize kısmetmiş ![]() Ölüm, böyle altı okka koymaz adama, Susmak ve beklemek, müthiş Genciz, namlu gibi, Ve çatal yürek, Barışa, bayrama hasret Uykulara, derin, kaygısız, rahat, Otuziki dişimizle gülmeğe, Doyasıya sevişmeğe, yemeğe ![]() ![]() ![]() Kaç yol, ağlamaklı olmuşum geceleri, Asıl, bizim aramızda güzeldir hasret Ve asıl biz biliriz kederi ![]() İçim, bir suskunsa telkin mi ola? O malta bıçağı, kinsiz, uyanık, Ve genç bir mısradır Filinta endam ![]() ![]() ![]() Neden, neden alnındaki yıkkınlık, Bakışlarındaki öldüren buğu? Kaç yol ağlamaklı oluyorum geceleri ![]() ![]() ![]() Nasıl da almış aklımı, Sürmüş, filiz vermiş içimde sevdan, Dost, düşman söz eder kendi kavlince, Kınanmak, yiğit başına ![]() Bu, ne ayıp, ne de yasak, Öylece bir gerçek, kendi halinde, Belki, yaşamama sebep ![]() ![]() ![]() Evet, ağlamaklı oluyorum, demdir bu ![]() Hani, kurşun sıksan geçmez geceden, Anlatamam, nasıl ıssız, karanlık ![]() ![]() ![]() Ve zehir-zıkkım cigaram ![]() Gene bir cehennem var yastığımda, Gel artık Ahmet Arif |
![]() |
![]() |
|