Necip Fazıl Kısakürek (Üstaddan) Kısa Kısa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek (Üstaddan) Kısa KısaBüyük randevu ![]() ![]() bilsem , nerede, saat kaçta?Tabutumun tahtası, bilsem, hangi ağaçta? Anladım işi : Sanat, Allah'ı aramakmış ![]() Mârifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış ![]() ![]() ![]() Otuzüç yıl ![]() ![]() saatim işlemiş, ben durmuşum;Gökyüzünden habersiz, uçurtma uçurmuşum ![]() Diyorlar bana ![]() ![]() Kalsın şiir de,söz de yerde![]() Sen araştır , göklere çıkan merdiven nerde? Allah'sız sanat ışıksız fener gibidir (poetika'dan) |
|
Necip Fazıl Kısakürek (Üstaddan) Kısa Kısa |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Necip Fazıl Kısakürek (Üstaddan) Kısa KısaAlıntı: oadam´isimli üyeden Alıntı Büyük randevu ![]() ![]() bilsem , nerede, saat kaçta?Tabutumun tahtası, bilsem, hangi ağaçta? Anladım işi : Sanat, Allah'ı aramakmış ![]() Mârifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış ![]() ![]() ![]() Otuzüç yıl ![]() ![]() saatim işlemiş, ben durmuşum;Gökyüzünden habersiz, uçurtma uçurmuşum ![]() Diyorlar bana ![]() ![]() Kalsın şiir de,söz de yerde![]() Sen araştır , göklere çıkan merdiven nerde? Allah'sız sanat ışıksız fener gibidir (poetika'dan) tşk ler çok güzeldi![]() ![]()
|
|
|
|