|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
abdulkadir, insanlığımdan, karaman, utandım |
![]() |
Utandım İnsanlığımdan | Abdulkadir Karaman |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Utandım İnsanlığımdan | Abdulkadir KaramanUTANDIM İNSANLIĞIMDAN Sırtına yapışmış aç keneleri Yara, bere olmuş kan sinekleri İnsana yapılan işkenceleri Görünce utandım insanlığımdan ![]() Siyah, beyaz, sarı mühim mi rengi? Canı can, kanı kan, var mı bir dengi Yok etmek isterler arzdan mihengi Görünce utandım insanlığımdan ![]() Alemin yükünü götüren odur Külfette nimeti bitiren odur Açlık, yokluk, kıtlık yetiren odur Görünce utandım insanlığımdan ![]() Armağan eylemiş sahibi mülkü Taşır ezel, ebet bu ağır yükü İnsana eziyet yakışmaz çünkü Görünce utandım insanlığımdan ![]() Acı, çile ne var garibe yükler İnsafsız, vicdansız çiğner, sürükler Ne kadar alçakmış adı büyükler Görünce utandım insanlığımdan ![]() Yedirmezler zayıflara tatlı aş Bunların yüreği ya mermer ya taş Barış için diye yaparlar savaş Görünce utandım insanlığımdan ![]() Uyuşmuş beyinler, hâkim atâlet Görülmemiş böyle korkunç rezâlet Gaspedilmiş, yok hak, hukuk, adâlet Görünce utandım insanlığımdan ![]() Abdulkadir Karaman |
![]() |
![]() |
|