![]() |
İç-Dünyama İsviçre Misâli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç-Dünyama İsviçre Misâliİç-dünyama İsviçre misâli Yeşiller ve göller yarleşmedi ![]() Hangi kalıtımın ürünüyse, İç-kentimde bir iki yaşlı kedi ![]() ![]() ![]() Çamurlu kaldırımlarda; Dolaşır akşamüzeri ![]() İnsanların paçaları çamurlu, İhtiyarların cebinde bir yumak sicim, Ve en fazla bir elli lira ![]() Bir de paslanmış bir çakı ![]() Kadınlar ne leyli ne de güzel Fakat ince ve saf yine de ![]() Hafif kamburu çıkmış kazaklı kızlar Nemli ve kızarmış burun uçları Gelecek günlerin hayâlini kurar ![]() Tek olağan dışı güzellik bu kentte Koca kafasıyla Hindistan?ı anan Bir fil bir de sükûti-devenin, Süpermarketlere girmesidir ![]() Saygılı ve düşünceli her ikisi de ![]() Sen varsan ey yâr, ümit de var Gözlerinde gizi güzelliğin, Aman saklı kalsın saklamalısın, Sarıp sarmalayıp sandıklamalısın ![]() Bekle ki bekçiler ihtiyarlasın "Memlekete gettü" desinler de sen; O zaman sandık-lekeli gizler Bir de ben ve derinleşmiş izler, Sürülmüş tarla kokusu yüzümde, Sana doyasıya nazar edeyim ![]() "Geç oldu artık ben de gideyim" Deyince ben, bu hikâye bitsin Ve yeni bekçiler de benim için Memlekete gitti diyeceklerdir Deve ve Fil hemen gözden silinir ![]() Sen benim gözümde kalansın Yine de ![]() |
![]() |
![]() |
|