![]() |
Diyalog-- Özdemir Asaf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyalog-- Özdemir AsafDİYALOG Bir gün, bir evde, bir kedi Vardı ![]() O gün, bir evde, o kedi Benden sıcaklığını esirgemedi ![]() O gün, o evdeki o kedi Beni bana götürdü getirdi ![]() Ona şarkılarımı söyledim; Uyudu, bakıyordum, benimleydi ![]() Bir ikilem oldu beklenmedik; Geçmiş günlerin yumaklarını didikledi ![]() Var mıydı, yok, var gibi Kucağımdaydı kedi ![]() Gözlerindeydi gözlerim, Gözleri gözlerimdeydi ![]() Ellerimi tırmalıyordu elleri ![]() ![]() ![]() Ürperdim, birden içim titredi ![]() Bir gün, bir evde, bir kedi Vardı ![]() O gün, bir evde, o kedi Beni taa çocukluğumdan aldı O gün, o evdeki, o kedi, Bak-işte, neler olmuş der gibi, Getirdi beni gençliğime bıraktı ![]() Anı bahçelerinde üşümek sıcaktı ![]() Babamın öldüğünde aylardan Hazirandı, O elli dördündeydi, ben yedi ![]() Bir ışık söndüğünde yol yandı ![]() O kedi bunları nasıl da bildi ![]() Bir gündü, bir evdi, o kedi Taş attı bütün kuyularıma ![]() Durup-dururken dikenli uykularıma Ninniler söyledi ![]() Bu bir öykü idi; Ben mi anlattım, o mu dinledi ![]() Saklamalı mıydı, ya da söylemeli mi; Ne o ev vardı, ne o gün, ne de o kedi ![]() ÖZDEMİR ASAF |
![]() |
![]() |
|