![]() |
Ben Senin Beni Sevebilme İhtimalini Sevdim. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Senin Beni Sevebilme İhtimalini Sevdim.soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan ve beslenme çantamda otlu peynir kokusuydu babam ![]() ![]() ![]() Ben seninle bir gün Veyselkarani`de haşlama yeme ihtimalini sevdim ![]() İlkokulun silgi kokan, tebeşir lekeli yıllarında (ankara`da karbonmonoksit sonbaharlar yaşanırdı o zaman) özlemeye başladım herkesi ![]() ![]() ![]() Ve bu hasret öyle uzun sürdü ki, adam gibi hasretleri özlemeye başladım sonra ![]() ![]() ![]() Bizim Kemalettin Tuğcu`larımız vardı ![]() ![]() ![]() Bir de camların buğusuna yazı yazma imkanı ![]() ![]() ![]() Yumurta kokan arkadaşlarla paylaşılan kahverengi sıralarda, solculuk oynamaya başladık ![]() ![]() ![]() Ben doktor oluyordum sen hemşire, geri kalanlar kontrgerilla ![]() ![]() ![]() Kırmızı boyalarla umut ikliminde harfler yazılıyordu, pütürlü duvarlara ve Türk Dil Kurumu`na inat bir Türkçeyle ![]() ![]() ![]() Ağbilerimizden öğrendik, Ş harfinden orak çekiç figürleri türetmeyi ![]() ![]() ![]() Ankara`ya usul usul karbonmonoksit yağıyordu ![]() Ve kapalı mekanlarda sevişmeyi öneriyordu haber bültenleri Oysa Ankara`da hiç sevişmedim ben ![]() Disiplin kurulunda tartışılan aşkım olmadı benim ![]() ![]() ![]() (Sınıfça gidilen pikniklerde kıçımıza batan platonik dikenleri saymazsak ![]() ![]() ![]() Ankara`ya usul usul kurşun yağıyordu ![]() ![]() ![]() Ve belli bir saatten sonra sokağa çıkmamayı öneriyordu haber bültenleri ![]() ![]() ![]() Oysa hiç kurşun yaram olmadı benim ![]() ![]() ![]() Ve hiçbir mahkeme tutanağına geçmedi adım ![]() ![]() ![]() çatışmaların ortasında sevimli bir çocuk yüzüydüm sadece ![]() ![]() ![]() sana şiirler biriktiriyordum fen bilgisi defterimde ama sen yoktun ![]() ![]() ![]() Ben, senin beni sevebilme ihtimalini seviyordum, suni tenefüs saatlerinde ![]() ![]() ![]() Okul servisi seni hep zamansız, amansızca bir lojman griliğine götürüyordu ![]() ![]() ![]() Ben, senin benimle Tunalı Hilmi Caddesi'ne gelebilme ihtimalini seviyordum ![]() ![]() ![]() Ben, senin beni sevebilme ihtimalini seviyordum ![]() yaz sıcağı toprağa çekiyordu tenimin çatlamaya hazır gevrekliğini ![]() ![]() ![]() Sonra otobüs oluyordum, kırık yarık yoların çare bilmez sürgünü ![]() ![]() ![]() Ne yana baksam dağ ve deniz sanıyordum Muş ovasının yalancı maviliği ![]() ![]() ![]() Otobüs oluyordum bir süre ![]() ![]() ![]() Yanımızdan geçen kara trenlerle yarışıyordum, yanağım otobüs camının garantisinde ![]() ![]() ![]() Otobüs oluyordum ![]() ![]() ![]() Bir ülkeden bir iç ülkeye ![]() ![]() ![]() Çocukluğuma yaklaştıkça büyüyordum ![]() ![]() ![]() Zap suyunun sesini başına koyuyordum şarkılarımın listesinin ![]() ![]() ![]() Korkuyordum ![]() ![]() ![]() Sonra iniyordum otobüsten ![]() ![]() ![]() Çarşıdan bizim eve giden, ömrümün en uzun, ömrümün en kısa, ömrümün en çocuk, ömrümün en ihtiyar yolunu koşuyordum ![]() ![]() ![]() Çünkü sonunda annem oluyordum babam kokuyordum sonunda ![]() ![]() ![]() Soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim, çocuk olmaktan ![]() ![]() ![]() Ve beslenme çantamda otlu peynir kokusuydu babam ![]() ![]() ![]() Ben seninle bir gün Van`daki bir kahvaltı salonunda ![]() ![]() ![]() Ben seninle (sadece bilmek zorunda kalanların bildiği) bir yol üstü lokantasında ![]() ![]() ![]() Ben seninle, Ağrı dağına mistik ve demli bir çay kıvamında bakan Doğubeyazıt`ın herhangi bir toprak damında ![]() ![]() ![]() Ben seninle herhangi bir insan elinin terli coğrafyasında olma ihtimalini sevdim ![]() ![]() ![]() Ben senin, beni sevebilme ihtimalini sevdim! Yazan : Yılmaz ERDOĞAN ![]() |
![]() |
![]() |
|