![]() |
Memleketimi Seviyorum! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Memleketimi Seviyorum!Memleketimi seviyorum: Çınarlarında kolan vurdum, hapishanelerinde yattım ![]() Hiçbir şey gidermez iç sıkıntımı memleketimin şarkıları ve tutunu gibi ![]() Memleketim: Bedreddin, Sinan, Yunus Emre ve Sakarya, kurşun kubbeler ve fabrika bacaları benim o kendi kendimden bile gizleyerek sarkık bitikleri altından gülen halkımın eseridir ![]() Memleketim Memleketim ne kadar geniş: dolaşmakla bitmez tükenmez gibi geliyor insana ![]() Edirne, İzmir, Ulukışla, Makas, Trabzon, Erzurum ![]() Erzurum yaylasını yalnız türkülerinden tanıyorum ve güneye pamuk işleyenlere gitmek için Toroslardan bir kere olsun geçemedim diye utanıyorum ![]() Memleketim: develer, tren, Fora arabaları ve hasta eşekler, kavak, söğüt ve kırmızı toprak ![]() Memleketim ![]() Çam ormanlarını, en tatlı suları ve dağ başı göllerini seven alabalık ve onun yarım kiloluğu pulsuz gümüş derisinde kızıltılarla Bolu'nun Abana golünde yüzer ![]() Memleketim: Ankara ovasında keçiler: kumral, ipekli, uzun kürklerin parıldaması ![]() Yağlı, ağır fındığı Giresun'un Al yanakları mis gibi kokan Amasya Elması, zeytin, incir, kavun ve renk salkım salkım üzümler ve sonra kara saban ve sonra kara sığır: ve sonra: ileri, güzel, iyi her şeyi hayran bir çocuk sevinci ile kabule hazır çalışkan, namuslu, yiğit insanlarım yari aç, yari tok yari esir ![]() ![]() ![]() Nazım Hikmet RAN |
![]() |
![]() |
|