![]() |
Tohtur Beğ | Abdurrahim Karakoç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tohtur Beğ | Abdurrahim KarakoçTOHTUR BEĞ Avrat yeğin sayrı, benim karnım aç, Keyf için gelmedik bura tohdur beğ ![]() Fukara harcından yaz da bir ilaç, Olsun derdimize çare tohdur beğ ![]() Tama vatandaşık, gardaşık tama ![]() ![]() ![]() Bunca pahılm?olur adam adama? Geldik ta sabahtan, kaldık akşama, Yarına mümkün mü sıra tohdur beğ? Yedi baş horanta yıkık hânede ![]() ![]() Tüm kazancım bini bulmaz senede; Yüz pangunut helâl olsun gene de; Ben nereyim, beşyüz nere tohdur beğ? Tek kaşıkla çorba içer dördümüz ![]() ![]() Kul başından ırak ola derdimiz ![]() Senden, benden esker ister ordumuz ![]() Candan da mı yeğdir para tohdur beğ? Dert-belâ tebelleş oldu başıma, Her gece tahsildar girer düşüme ![]() ![]() ![]() Beni mahcup etme can yoldaşıma, Erkeklik öldü mü bre tohdur beğ? Büyük oğlan esker, öteki çırak, Han için param yok, oteli bırak ![]() ![]() ![]() Mevsim kış, yollar sarp, köy hayli ırak; Bir değil, beş değil yara tohdur beğ ![]() Memur gelir karşılarsın köşeden, Zengin gelir kırılırsın neşeden ![]() Öte kaçma bizim garip Eşe?den, Bakıp boynundaki kire tohdur beğ ![]() Hemi Müslümanım, insanım hemi; Halimi arzettim darılma e mi? İçinde mangır yok, gördün kesemi; Bir de ceplerimi ara tohdur beğ ![]() Daha sayayım mı? Noksan mı daha? Yalvara yalvara tükendim aha ![]() ![]() Bu yüzle mi çıkacaksın Allah?a? Vallahi yanarsın nara tohdur beğ ![]() Abdurrahim Karakoç |
![]() |
![]() |
|