![]() |
Bazların Molar Oranları: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bazların Molar Oranları:Bazların molar oranları hidroliziz ve kromatografi yöntemleri ile belirlenebilir ![]() ![]() DNA kaynağı A G C T 5-metil - C Boğa timusu 28 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boğa dalağı 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boğa spermi 28 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıçan kemik iliği 28 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buğday tohumu 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maya 31 ![]() ![]() ![]() ![]() E ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ØX 174 24 ![]() ![]() ![]() ![]() Tablo 1 : Çeşitli kaynaklardan elde edilen DNA’lardaki baz oranları ![]() Bir DNA molekülünde pürinlerin toplamı pirimidinlerin toplamına eşit olduğu gibi amino bazların toplamı da (A ve C) keto (okso) bazların (G ve T) toplamına eşittir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chargaff kuralının iki önemli istisnası vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DNA baz miktarları açısından iki gruba ayrılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|