Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Tıp / Biyoloji / Farmakoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
rengi, sağlığımız, tadı, yiyeceklerin

Yiyeceklerin Tadı, Rengi Ve Sağlığımız

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yiyeceklerin Tadı, Rengi Ve Sağlığımız



Bundan 3000 yıl öncesinde Çinliler kısa sürede pişirilmiş sebzenin, az miktardaki etin ve en aza indirilmiş yağın sağlıklı beslenmenin temel kuralları olduğunu biliyorlardı Batılı bilim adamlarının aksine Çinliler için yiyeceklerdeki vitamin ve proteinler ikinci derecede rol oynar Onlar için önemli olan bir öğünün duyumsal etkisi ve her bir yiyeceğin yaptığı ortak etkidir Bununla birlikte özellikle yiyeceğin tadı ve rengi çok önemlidir Buna göre örneğin yeşil renkli ve ekşi yiyecekler karaciğeri harekete geçirir, sarı renkte ve tatlı yiyecekler ise güç ve enerji verir

Bir Çinlinin sofrasında dikkatinizi çeken ilk şey yiyeceklerin tatlılar, tuzlular, acılar, ekşiler ve baharatlılar olarak tadlarına göre sıralanmasıdır Bu sofradaki bir diğer özellik yeşil, sarı, kırmızı, mavi ve beyaz gibi bütün renklerin bir arada bulunmasıdır Onlara göre dengeli beslenme ancak bu şekilde olur

YEŞİL KARACİĞERİ HAREKETE GEÇİRİR

Çinlilerin beslenme kuralında yeşil ekşi tadı ve organlardan da safra ile karaciğeri sembolize eder Örneğin salatalık, kivi gibi yeşil renkli yiyecekler ve enginar, tavuk, yoğurt gibi ekşimsi tadı olanlar karaciğerin ve safranın zehrini almada iyi bir görev görürler Öyleyse akşamdan kalmalara en iyi yeşil sebzeler yardımcı olur

SARI GÜÇ VE ENERJİ VERİR

Sarı rengi temsil eden tatlı yiyecekler mide, dalak ve pankreası simgeler Çinlilere göre tatlı "sinir besini" olduğundan stres içinde olan birçok insan tatlıya sarılır Çünkü hububat, mısır, bal ve muzdaki doğal tatlılar enerji verir

KIRMIZI VÜCUDU TEMİZLER

Kırmızı, acımsı tadın karşılığıdır Kalp ve ince bağırsak bu renge bağlıdır Pancar, kırmızı turp veya kırmızı çarliston biber vücudun zehrini dışarı atar Kırmızı yiyeceklerin kalpteki etkisi dolaylı olarak safrada kendini gösterir: safranın fonksiyonu bozulduğunda salgı kana girer ve kalp atışı frekansını değiştirir

BEYAZ CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

Çinliler beyaz renk ile keskin tadı ve aynı zamanda solunum yollarını, kalın bağırsağı doğrudan doğruya bağlantılı tutarlar Beyaz turp, pirinç, kuşkonmaz hatta saf alkol terlemeyi sağlayarak gözeneklerin açılmasını, vücudun fazla suyunun alınmasını sağlar

MAVİ VÜCUTTAKİ SUYU AYARLAR

Çinliler mavi renk ile tadı tuzlu olan yiyecekler ve organlardan da böbreklerle mesaneyi bir araya getirirler Bu nedenle midye, alabalık, patlıcan idrar yolu enfeksiyonlarında yararlıdır Bu mavi yiyecekler böbrekleri ve mesaneyi çok iyi yıkarlar ve idrar söktürücüdürler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.