Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
için, saygının, sevgi, toplum, önemi

Sevgi Ve Saygının Toplum İçin Önemi

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sevgi Ve Saygının Toplum İçin Önemi

Ders : Sosyal Bilimler
Ödev: Sevgi ve SAygının Toplum İçin Önemi Nedir ?

SAYGI VE SEVGİNİN TOPLUM İÇİN ÖNEMİ

Saygı ve sevgi insanlar arasında iyi bir bağ oluşmasını sağlar Bu bağ sayesinde insanlar birbirleriyle iyi geçinirler
Saygıyı ve sevgiyi insanlar çocuk yaşta öğrenir Büyüdükçe de geliştirir bu yüzden çocukların eğitimi ailede başlar Ailede bir çocuğa insanlara karşı saygı duyması öğretildiyse bu çocuk hayatı boyunca insanlara saygılı davranır Fakat ailede çocuğa iyi bir eğitim verilmediyse bu çocuk hiçbir zaman insanlara saygılı davranmaz Bu yüzden hem ailesinde hem de toplumda karışıklıklara sebep olur
Aile içinde saygılı davranan bir çocuk toplumda da saygılı davranır Toplumda saygı insanlar arasında barışı sağlar İnsanlar birbirlerine saygı duyarsa birbirlerinin hakkında gözetir Bu da insanların birbirleriyle uyum içinde yaşamasını sağlar O toplum gelişir ve ilerler Diğer toplumlarda daha üstün bir durum kazanır
Toplumda saygı tek başına yeterli değildir Saygının yanında insanlar birbirine sevgide duymalıdır İnsanlar birbirlerini severse her zaman diğerlerine yardım etmek ister Bu sayede birinin bir sıkıntısı olduğu zaman bütün toplum o kişiye yardım eder O kişinin acısını paylaşır ve sıkıntısını azaltır
Saygı ve sevgi farklı unsurlardır ama biri olmadan diğeri işe yaramaz Saygı ve sevginin bir arada bulunduğu toplumlar uzun ömürlü olur ve hiçbir zaman kargaşa içine düşmez O toplumda saygı ve sevgi ne zaman kayboldu ise o zaman o toplum çöker
Bu yüzden bizde birbirimize saygılı davranmalıyız Her zaman başkalarının sevincini ve acısını paylaşmalıyız İnsanları sevmeli onları birbirinden ayırma malıyız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com