|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
değişiklik, emniyet, hakkında, kanun, kanununda, teşkilâtı, yapılması |
![]() |
Emniyet Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Emniyet Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında KanunEMNİYET TEŞKİLATI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Kanun Kabul Tarihi : 26 ![]() ![]() Kanun Sayısı : 5336 Resmi Gazete Tarihi : 06/05/2005 Resmi Gazete Sayısı : 25807 Madde 1 - 4 ![]() ![]() ![]() Madde 2 - 3201 sayılı Kanuna aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir ![]() EK MADDE 24 - Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere, Maliye Bakanlığı ile Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve Devlet Personel Başkanlığının görüşü alınmak suretiyle İçişleri Bakanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile polis meslek eğitim merkezleri açılabilir ![]() En az dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olup, sınav tarihi itibarıyla 27 yaşından gün almayan erkek ve bayanlar ile askerliğini yapmış 29 yaşından gün almamış erkek adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, altı aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınırlar ![]() Polis meslek eğitim merkezlerinde eğitim-öğretim, parasız yatılı ve üniformalı olup, öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları Devletçe karşılanır ![]() ![]() Polis meslek eğitim merkezlerindeki eğitim-öğretim süresi içerisinde; giriş şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar, eğitim ve öğretimini başarı ile tamamlayamayanlar, sağlık ve disiplin yönünden polis olamayacağına yetkili kurullarca karar verilenlerin polis meslek eğitim merkezleri ile ilişikleri kesilir ![]() ![]() Polis meslek eğitim merkezlerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday polis memuru olarak atanırlar ![]() ![]() ![]() Polis meslek eğitim merkezlerinin kuruluş ve çalışma usûl ve esasları; bu merkezlerde eğitime alınacak öğrencilerde aranacak şartlar, mezun oldukları okulların nitelikleri, yapılacak sınavlar, disiplin ve eğitim-öğretimle ilgili konular, öğrenciliğin sona ermesi, tazminat ve yükümlülük esasları ile giyecekleri kıyafetler ve diğer hususlar İçişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir ![]() EK MADDE 25 - Polis meslek eğitim merkezleri için ekli (1) sayılı listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Emniyet Genel Müdürlüğüne ait bölümüne eklenmiştir ![]() Madde 3 - 3201 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir ![]() GEÇİCİ MADDE 21 - Bu Kanun uyarınca polis meslek eğitim merkezlerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayanların Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday polis memuru olarak atanmaları, 2005 yılı için geçerli olmak ve toplam (2 ![]() ![]() ![]() Madde 4 - Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer ![]() Madde 5 - Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür ![]() |
![]() |
![]() |
|