Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, dursun, dönemedim, farzet, hayatlar, kaçkarlara, sazkaya, sığmayan

Dursun Ali Sazkaya | Farzet Ki Dönemedim- Kaçkarlara Sığmayan Hayatlar

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dursun Ali Sazkaya | Farzet Ki Dönemedim- Kaçkarlara Sığmayan Hayatlar

Arka Kapak

Farzet ki Dönemedim; yakın geçmişe tutulan bir ayna Dursun Ali Sazkaya bu aynada bizlere kendi ailesinin hikâyesini yansıtırken aynı zamanda Karadeniz insanının ve kocaman bir coğrafyanın serüvenini de sunuyor Karadeniz'in yaylalarında hasret ve özlemle harmanlanan bu serüven bölgenin sosyal yaşamından, geçirdiği evrelerden kesitler sunarken, darbelerle şekillenen bir ulusun bilinçaltına da ışık tutuyor

"Çünkü coğrafya kader demekti Ne de olsa bizler kötü başlangıç yapan ataların torunlarıydık Coğrafyamızda, yani kaderimizde düzleştirilmiş yoksulluk zaruret gibi bir şeydi Kolektif yoksullukların bireye yalnız olmadığını hatırlatan, ezikliğini hafifleten bir özelliği vardır; sürdürülebilir kalkınma yerine, sürdürülebilir fakirliğin devlet politikası olduğu yıllarda bu paydaşlık işimi kolaylaştırmıştı"

Yazar:Dursun Ali Sazkaya

Sayfa Sayısı: 128
Dili: Türkçe
Yayınevi: Okur Kitaplığı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com