Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
orlando, virgina, woolf

Virgina Woolf - Orlando

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Virgina Woolf - Orlando







Arka Kapak

Virginia Woolf'un romanları arasında Orlando, her türlü olabilirliği ve gerçekliği dışlayan, fantastik öğelerle bezenmiş konusu, coşkulu, abartılı, mizah yüklü anlatımıyla özgün bir yere sahiptir İngiltere'nin en soylu ve nüfuzlu ailelerinden birinin tek mirasçısı olan olağanüstü güzel, duyarlı, şair ruhlu Orlando, serüven dolu yaşantısına Kraliçe I Elizabeth'in gözdesi ve haznedarı olarak başlar Arayışlar içinde geçen inişli çıkışlı dört yüz yıllık yaşamının orta yerinde büyük bir dönüşüme uğrar İstanbul'da II Charles'ın elçisi olarak bulunduğu sırada mucizevi bir biçimde kadın olur Bir süre Bursa dolaylarında Çingeneler arasında doğayla iç içe yaşar Yeni kimliğiyle İngiltere'ye döndüğünde 18 yy edebiyat çevrelerinin ünlü nüktedanları arasında can sıkıntısından patlar, 19 yy'ın kadınlara biçtiği rolün içinde boğulacak gibi olur Ancak aykırı, enerjik, sorgulayan kişiliğinin yardımıyla tüm toplumsal değişimlerin ve kendi yaşamındaki büyük dönüşümün üstesinden gelmeyi başarır Romanın sona erdiği 1928 yılında olanca boyun eğmez çağdaşlığıyla dimdik ayaktadır

Yazar:Virgina Woolf
Çevirmen:Seniha Akar

Sayfa Sayısı: 244
Baskı Yılı: 2004
Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.