Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
osho, sır

Osho - Sır

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osho - Sır

Arka Kapak

Bu aslında bir kitap değilDaha çok bir dans buSıradan bir dans ta değilKalpten esen bir sufi kasırgası buBu kitap bir şarkı,bir anımsama,bir kucaklama,o gizli ana duyulan bir özlem,bir zikirdir

Ben sürekli tekrar tekrar,Zen ve Tasavvuf'tan bahsediyorum ki her insan bunlardan faydalansınSeçim yapman gerekiyorKendini,enerjini izleyip,ona göre seçmen gerekiyorİkisi de geçerli yollardır,ikisi de aynı hedefe giderHer iki yol da hedefe ulaşmanın farklı biçimleridir çünkü hedef tam ortadadırPozitifle negatifin ortasında bir nokta vardır,tam ortadadır ve dönüşümün gerçekleştiği,kişinin dünyanın ve her şeyin ötesine geçtiği,Tanrı'ya adım attığı yerdir burası

Pasif tipte biri olduğunu hissediyorsan Zen'i takip edip,pasifliğin derinliklerine doğru ilerlemeye başlarsan bir gün gelir,orta noktaya varırsın

Aktif,enerjik,pozitif biri olduğunu hissediyorsan ve sessizce oturmak sana zor,gereksiz yere bir işkence geliyorsa,o zaman tasavvuf yolunu takip et

Mevlana "Ey dost ! Bu ateşten şarabı,ateşin iğnelerini iç de öyle sarhoş ol ki,mahşer günü uyanmayasın" derTasavvuf yolu dansıyla neredeyse sarhoş olan,başka bir aleme taşınan dansçının yoludurMest olmuştur o;dansı sarhoş edici bir danstır

Sufizm yoğun aşkın,tutkulu aşkın yoludur

Yazar:Osho

Sayfa Sayısı:

Baskı Yılı: 2009

Dili: Türkçe

Yayınevi: Boutique

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com