Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adam, martıları, osho

Osho - Martıları Seven Adam

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osho - Martıları Seven Adam

Arka Kapak

Martıları Seven Adam'da,Osho dünyanın en büyük bilgelik geleneklerinden Sufizm, Zen, Tao üzerine en temel hikayeleri anlatıyor ve yorumluyor Kendisi usta bir hikaye anlatıcısı olan Osho bu hikayeleri yorumlayıp onları gündelik modern hayata uyarlıyor Bu hikayelerin verdiği değerli dersler hem zamanımıza uygun hem de evrensel Her okuyuşta hayatın yeni bir katmanını keşfetmek için olağanüstü bir eser

İçerdiği temel konulardan bazıları:

*Yaşam tarafından sunulan fırsatları değerlendirmek

*Mutluluk ile mutsuzluk arasında seçim yapmak

*İnanç,Güven ve aralarındaki farklılıklar

*Kıskançlık ve sahiplenme

*İnsanın kendi hırs ve sabırsızlığının kurbanı olması

*Korkudan özgürlüğe yapılan yolculuk

*Masumiyetin olağanüstülüğü

bir zamanlar kötü geçen bir hasattan şikayet eden bir çiftçi vardı:"Tanrı hava durumunu kontrol etmeme izin verse her şey daha iyi olurdu"

Tanrı ona dedi ki:"Bir yıl boyunca havanın kontrolünü sana bırakacağımNe istersen hemen yerine gelecek

Zavallı adam çok mutlu oldu ve hemen dedi ki "şimdi güneş istiyorum" ve güneş çıktıSonra dedi ki "şimdi yağmur yağsın" ve yağdıBir sene boyunca önce güneş açtı ve sonra yağmur yağdıMahsül hiç bu kadar bol,hiç bu kadar yemyeşil olmamıştı

Sıra hasata geldiÇiftçi buğdayı biçmeye koyuldu,ama yüreğine indiBaşakların içi bomboştuTanrı gelip sordu: "Nasıl mahsülün ?"

Adam şikayet etti:"Kötü efendim,çok kötü"

"Peki sen havayı kontrol etmedin mi ?İstediğin her şey olmadı mı ?"

"Evet!Ben de işte bundan dolayı şaşkına döndümİstediğim güneşi ve yağmuru elde ettim ama hiç mahsül yok"

"Peki hiç rüzgar,fırtına,kar ve buz istemedin mi ?Bunlar havayı temizleyip kökleri güçlü hale getiriyorMahsülün de içi doluyorHep iyi havayla olur mu hiç ? Elinde bu yüzden mahsül yok"

Yaşam hem iyi hava hem kötü hava,hem zevk hem acı,hem yaz hem kış,hem gece hem gündüz varsa yaşanırHem üzüntü hem mutluluk,hem rahat hem rahatsızlık olmalıYaşam işte böyle uçlar arasında güzelleşir

Yazar:Osho

Sayfa Sayısı: 344

Dili: Türkçe

Yayınevi: Boutique

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com