![]() |
El-Kulûbü'd-Dâria Nasıl Bir Dua Kitabı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() El-Kulûbü'd-Dâria Nasıl Bir Dua Kitabı?![]() Gazetemizin promosyon olarak vereceği "Yanık sineler" anlamına gelen el-Kulûbü'd-Dâria isimli dua kitabı, Ahmed Ziyâüddin Gümüşhânevî Hazretleri'nin Mecmuatü'l-Ahzâb isimli dua kitabının özeti ![]() ![]() Mana büyüklerimizden Bayezid-i Bestamî Hazretleri bir gün bir tımarhanenin önünden geçer ![]() - Ne yapıyorsun? - Burası tımarhanedir ![]() ![]() - Benim hastalığıma da bir ilaç tavsiye eder misin? - Hastalığın nedir? - Benim hastalığım günah hastalığı ![]() ![]() - Günah hastalığından anlamam ![]() ![]() Parmaklığının arasından konuşulanları duyan bir deli (!) Bayezid-i Bestamî Hazretleri'ne: - Gel dede, gel! Senin hastalığının çaresini ben söyleyeyim, diye seslenir ![]() Bayezid-i Bestamî Hazretleri, delinin yanına sokularak: - Söyle bakalım, benim derdime çare nedir? Deli (!) şu ilacı tavsiye eder: - Tevbe kökü ile zikir ve dua yaprağını karıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu güzel ilacı öğrenen Bayezid Hazretleri: - Hey gidi dünya hey! Demek, seni de deli diye buraya getirmişler, deyip oradan ayrılır ![]() Aslında bu ilaç, halen günah hastası olanlara tavsiye olunmaya değer bir ilaç ![]() ![]() Rabbine de vakit ayır! Evet, dua ve zikir insanı içinde bulunduğu maddi ve manevi hastalıklardan kurtaracak bir ilaç hükmündedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün kalbimizle inanıyoruz ki, bir Müslüman'ın hayatında, -namaz vakitlerinin dışında- Rabbine ayıracağı bir vakti olmalı ve o vakitte, Yüce Allah'ı değişik ad ve unvanları ile anmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz, dünyevî işlerimiz arasında O'nu unutmayacağız ![]() ![]() ![]() ![]() El-Kulubü'd-Dâria ne demek? Gazetemizin promosyon olarak vereceği "Yanık Sineler" anlamına gelen el-Kulûbü'd-Dâria isimli dua kitabı, Ahmed Ziyâüddin Gümüşhânevî Hazretleri'nin Mecmuatü'l-Ahzâb isimli dua kitabının özeti ![]() ![]() Yaklaşık altı yüz sayfa olan bu değerli eserde Hz ![]() ![]() ![]() Eminiz ki, "el-Kulûbü'd-Dâria", Rabbimize kulluğumuzu arz etmemiz noktasında bize bir yol haritası olacak ![]() Sözün özü Dua ve zikir, insanı içine bulunduğu maddi ve manevi hastalıklardan kurtaracak bir ilaç hükmündedir ![]() Bir Müslümanın hayatında, namaz vakitlerinin dışında Rabbine ayıracağı bir vakti olmalı ![]() Gazetemizin promosyon olarak vereceği el-Kulûbü'd-Dâria, içinde muhtelif zikirlerin yer aldığı bir dua kitabı ![]() |
![]() |
![]() |
|