Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
borges, brodie, jorge, luis, raporu

Jorge Luis Borges - Brodie Raporu

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Jorge Luis Borges - Brodie Raporu

Arka Kapak

Öykülerimi en basit şekilde yazmaya çalıştım Basit olduklarını iddia edemem; her şeyin, en belirgin niteliği karmaşıklık olan evreni önerdiği gözönüne alınırsa, yeryüzünde basit bir tek sayfa, bir tek sözcük yoktur Yalnızca açıklamak istediğim, bir zamanlar masal yazarı, mesel yayıcı denen veya bugünün deyimiyle politik bağımlılığı olan bir yazar asla olmadığımdır Aisopos olma iddiasında da değilim Öykülerim, 1001 Gece Masalları gibi, oyalamak ve coşturmak amacını taşıyorlar, inandırmak arayışında değiller Böyle bir amaç, Hazreti Süleyman imgesini kullanırsak, fildişi bir kuleye kapanmaya çalıştığım anlamına da gelmiyor Ne bana anlamsız gelen seçkin bir azınlık için ne de "yığınlar" diye bilinen ve göklere çıkarılan şu ideal Platoncu kendilik için yazıyorum Demagogların sevdiği her iki soyutlamaya da inanmıyorum Kendim için, dostlarım için ve zamanın akışını yumuşatmak için yazıyorum"

Yazar:Jorge Luis Borges
Çevirmen:Yıldız Ersoy Canpolat

Sayfa Sayısı: 93
Baskı Yılı: 1999
Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com