Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyaz, kale, orhan, pamuk

Orhan Pamuk - Beyaz Kale

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Orhan Pamuk - Beyaz Kale

Arka Kapak

17 yüzyılda Türk korsanlarınca tutsak edilen bir Venedik'li, İstanbul'a getirilir Astronomiden, fizikten ve resimden anladığına inanan bu köle, aynı ilgileri paylaşan bir Türk tarafından satın alınır Garip bir benzerlik vardır bu iki insan arasında Köle sahibi, kölesinden, Venedik'i ve Batı bilimini öğrenmek ister Bu iki kişi, efendi ile köle, birbirlerini tanımak, anlamak ve anlatmak için, Haliç'e bakan karanlık ve boş bir evde, aynı masanın iki ucuna oturur, konuşurlar Hikâyeleri ve serüvenleri, onları, veba salgınının kol gezdiği İstanbul sokaklarına, Çocuk Sultan'ın düşsel bahçelerine ve hayvanlarına, inanılmaz bir sillahın yapımına, 'ben neden benim' sorusuna götürecektir Hikâyelerin günden geceye doğru ilermesiyle, gölgeler yavaş yavaş yer değiştirirler

Yazar:Orhan Pamuk

Sayfa Sayısı: 199
Baskı Yılı: 2004
Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com