Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adsız, hardy, jude, sansız, thomas

Thomas Hardy - Adsız Sansız Bir Jude

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Thomas Hardy - Adsız Sansız Bir Jude







Arka Kapak

'Adsız Sansız Bir Jude' da Thomas Hardy'nin, adını İngiltere'nin güneybatı bölgesinden alan Wessex romanlarından biridir Wessex, kırsal toplumla büyük kentlerin ya da insanın doğduğu yere bağlılık duygusuyla değişme özleminin kesiştiği bir sınır bölgesidir Hardy bu bölgede, Dorset'te doğmuştu ve kent egemenliğinin bütün topluma yayıldığı bir dönemde kırsal bölgelerin 'el değmemişliğinin' korunamayacağını anlamıştı Köyün kendi dinamiği ya da 'iç'inden gelen baskı da insanları 'dışarıya' sürüklemekteydi Kentlere göç çağında yaşayan Jude, Tom Jones veya Moll Flanders gibi adı sanı belli bir kişi değil, artık kitleler diye anılan kalabalığın içinde erimiş biriydi Hardy'nin Wessexli roman kahramanları Tess ile Jude'un, belirli bir dönemin ve belirli bir yörenin insanları olmalarına rağmen unutulmamalarının nedeni budur

Yazar:Thomas Hardy
Çevirmen:Taciser Belge

Sayfa Sayısı: 434
Baskı Yılı: 2008
Dili: Türkçe
Yayınevi: İletişim Yayıncılık


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.