Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
azbay, nazifa, serap, zehra

Serap Azbay - Nazifa Zehra

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Serap Azbay - Nazifa Zehra







Arka Kapak

"Lirik öğelerle bezeli bir ilk roman
İmparatorluğun çöküş aşamasında yaşanan derin acılarla Balkanlardan anavatana savrulan Nazifa'nın kaderi dikenli yollardan geçiyor Temelde silik bir hayatın hüzünlü anlatısı üzerine kurulan dramatik kurgu, giderek destansı öğelerle doruklara taşınıyor Balkan kızı Nazifa'nın acı yaşamı, bir ulusun kaderinin çizileceği Sakarya Savaşıyla kesişir Hayatı boyunca onu hoyratça sürükleyen yazgısı, zafere susamış bir halkın kurtuluş umudu olan Mustafa Kemal'in kurtarıcısı olarak ödüllendirilir"
Mehmet Coral
Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılacağına kimse inanmıyordu Bir gün koskoca devletin istiklal mücadelesinde canını-kanını dökmek zorunda kalacağı kimsenin aklına gelmiyordu Şimdi tarih kitaplarının henüz tozlanmamış sayfalarından öğreniyoruz neyin, nasıl, ne zaman olduğunu

Peki tarih yazılırken olayların içinde kalan o halk ne yapıyordu? Onlara ne oldu? Onların hayatlarına nasıl etki etti bu çöküş ve bu yeni diriliş? Umutları, hayalleri yok muydu onların? Korkuları, sevinçleri, dertleri, aşkları yok muydu?

Yıkılmaz sanılan Osmanlı yıkıldı, kurulmaz sanılan Cumhuriyet kuruldu Ne yazık ki tarih kitapları tarihin bir yana savurduğu insanlardan bahsetmiyor Nazifa'nın ve ailesinin gözlerinden Osmanlı'nın çöküşü ve Cumhuriyetin temellerinin atılışını izleyeceksiniz

Yazar:Zehra Serap Azbay

Sayfa Sayısı: 228
Dili: Türkçe
Yayınevi: Arunas Yayıncılık


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.