Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaldırır, namaza, şeytan

Şeytan Namaza Kaldırır Mı

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şeytan Namaza Kaldırır Mı

ŞEYTAN NAMAZA KALDIRIR MI

]bayezid-i bistami,çocukkenbi gün bi cami avlusunda oynuorduOradan geçmekte olan büyük velilerden şakik-i bElhamdülillahi onu görüp:

-Bu çocuk büyüyünce zamanının en büyük velisi olacak,buyurdu

yine bir gün hadis alimlerinden bir zat onu görünce çok hoşuna gitti zekasını ölçmek için sordu :

-Güzel çocuk namaz kılmayı güzelce biliormusun?

-Evet,ALLAH dilerse becerebiliorm, cevabını verince:

-Nasıl? die sordu

-Buyur ya Rabbi, diorm ALLAHın emrini yerine getirmrk üzere tekbir alıor,Kuranı kerim'i tane tane okumaya başlıor,tazim ile rukua varıor,tavazu ile secde edior,vedalaşarak selam veriorm, dedi O zat hayran kalarak :

-Ey sevgili çocuk! Sende bu fazilet ve derin anlayış varken, insanların gelip başını okşamasına nasıl izin veriorsun? die sordu

çocuk:

-Onlar beni değil Rabbimin beni süslediği o güzelliği mesh ediorlarBana ait olmayan bi şeye dokunmamalarına nasıl engel olabilirim cevabını verdi

ALLAH aşkında o kadar ileri ve ibadette o derece yüksektiki,namaz kılarken ALLAH korkusundan göğüs kemikleri gıcırdar , yanında bulunanlar bunu duyardı

Bayezid-i Bistami, bir gece çok uykusuz ve yorgundu Bu yorgunluk yüzünden uykusu ağırlaşmış,sabah namazına uyanamamıştıNamazını kaza eyleyip inledi,sel gibi göz yaşları döktüO kadar çok tövbe ve istiğfar etti ki, üzüntü ve acıdan yanan kalbini sevince boğacak bir ses işitti:

-EY BEYAZİD,BU GÜNAHINI AFFETTİMPİŞMANLIK VE AĞLAMANA DA,YETMİŞ BİN NAMAZ SEVABI İHSAN ETTİM Aradan birkaç ay geçti yine uyku bastırdıŞeytan gelip beyazidin mübarek ayağından tuttu ve uyandırdı:

-Kalk namazını kıl vakti geçmek üzere dedi beyazid gözün açtı karşısında şeytanı görünce şaşırdı

-Ey melun sen böle yapmazdınherkesin namazının geçmesini isterdinŞimdi nasıl olduda beni uyandırdın?

şeytan şu cevabı verdi:

--BİRKAÇ AY ÖNCE SABAH NAMAZINI KAÇIRDIN VE PİŞMANLIĞIN SONUCU AFFEDİLDİN VE 70000 NAMAZ SEVABI ALDIN BUGÜN OKADAR SEVABA KAVUŞAMAYASIN DİE KALDIRIORM!!!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com