Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alakası, güneş, ile, mıdır, namazın

Güneş İle Namazın Alakası Var Mıdır?

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güneş İle Namazın Alakası Var Mıdır?

Birtakım düşünceler vardır, güneş doğarken namaz kılınmaz diye benim düşüncem bu görüşün doğru olmadığıdır

Her zaman namaz kılabiliriz çünkü Kur'an-ı Kerim'de "Doğunun da batının da Rabbi Allahtır" denmektedir bir çok Ayette öyleyse biz o vakit Allah için namaz kılıyorsak o namaz sadece Allah'a dır, Allah herkesin içini de en iyi bilendir

Güneş sadece bir belirtidir diyebiliriz belirtiden kastım güneş doğunca vakit ilerler namazınızı normalden süre olarak biraz daha geç kılmış olursunuz diye düşünüyorum, bu benim düşüncem o zaman namaz kılanlara engel olabileceğim anlamına gelmez

Şöyle ki Allah çok bağışlayıcıdır, Allah'tan başkasının adına kesilen etten dahi eğer zor durumda iseniz (mecbur), ancak ihtiyacınızdan öteye gitmeden/zaruret miktarı yememiz konusunda bize verilen izin bizlere Allah'ın bir delilidir Bunun gibi ne güzel bilgiler Kur'an-ı Kerim'de yazılıdır tümünü okumak bizim hakkımızdır, HAKkına yüz çevirenlerin ise dayanağı yoktur bana göre

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com