![]() |
Kıssadan Hisse - Ölüm Var Ya Ömer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıssadan Hisse - Ölüm Var Ya ÖmerHazreti Ömer, bir gün işsiz birini yanına çağırdı ![]() ![]() ![]() "Her sabah yanıma geleceksin" dedi Hazreti Ömer "ve şöyle diyeceksin: Ölüm var ya Ömer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Anladım" dedi adam ![]() Ve ertesi sabah işe başladı ![]() Sabah Ömer kalkmadan kapısına gitti, beklemeye başladı ![]() "Ölüm var ya Ömer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ömer adamın söylediği iki cümleyi dinledi, sonra kesesinden bir altın çıkardı, adama verdi ve adam da çekilip gitti ![]() Ertesi sabah ve sonraki sabahlarda da bu sahne hep aynı şekilde tekrarlanmaya devam etti ![]() Çevredekiler çok geçmeden bu durumu fark ettiler ![]() ![]() ![]() Adamcağız da her sabah iki cümlesini söylüyor, bir altınını alıp gidiyordu ![]() En sonunda birisi dayanamayıp, Hazreti Ömer'e sordu: "Ya Ömer! Bu adam her sabah kapında bekliyor, dışarıya çıktığında sana bir cümle söylüyor ve sen de ona her sabah bir altın veriyorsun, çok değil mi?" Hazreti Ömer "Hayır" diye cevap verdi; "çok değil, çünkü onun söylediği cümle benim o günkü kararlarım için en önemli cümledir ![]() ![]() ![]() Aradan aylar geçti ![]() ![]() ![]() Bir sabah, adam yine kapısında beklemekteyken Hazreti Ömer dışarı çıktı fakat adamı konuşmadan durdurdu: "Al bu bir altını ve git, bundan sonra gelmene gerek yok ![]() ![]() ![]() Adam böyle hafif bir işten iyi para kazanmaya alışmıştı, o yüzden sormadan edemedi: "Neden ya Ömer?" "Çünkü" dedi Hazreti Ömer, "Bu sabah aynada sakalımda bir beyaz tel gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|