Kur'anla Konuşan Kadın |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kur'anla Konuşan KadınBir gün hacca gidiyordum,Irak;Suriye topraklarindan geçerken yalniz bir kadina rastladimSelam verdim; Selamimi Söz olarak Rahim bir Rab'den selam sözüdür onlarin duyacagi Ya-sin-5 ayetiyle aldi Buralarda ne yapiyorsun?' diye sordum "Allah kimi yoldan çikarmissa,ona yol bulduracak yoktur" A'raf-186 ayetini okudu Anladim ki ,yolunu kaybetmisNereye gittigi soruma ; "Bir gece kulunu Mescid-i Haram'dan alip Mesci-i Aksaya götüren Allah'i tesbih ederim" Isra-1ayetiyle karsilik verdi Anladim ki,geçtigimiz hac mevsiminde haccini tamamlamis,kudüs'e gidiyor "Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin?" dedim "Tam üç gece (yani üç gündür)" Meryem-10 dedi Yiyecek verme teklifinde bulundum "Sonra orucunuzu gün batincaya kadar tamamlayin" Bakara-187 ayetini okudu "iyide Ramazan da degiliz" dedim "Kim Allah için nafile bir hayir yaparsa,Allah her hayrin karsiligini verendir ,her seyi hakkiyla bilendir" Bakara-158 ayetiyle cevap verdi "Yolculukta oruç açilabilir"dedim"Ama orucu tutarsaniz,bu hakkinizda daha hayirlidir" Bakara-84 ayetini okudu Niye benim gibi konusmadigini sordum "Agzindan tek bir söz bile çikmasin ki,yaninda onu gözleyen ve o sözü kaydetmeye hazir bir gözcü bulunmamis olsun" Kaf-18 dedi "kimlerdensin?"diye sordum"Bu konuda kesin bilgin yok(ailemi söylesem de tanimazsin)Sonra göz de kalp de(görmeden,kesin bilgiye dayali olmadan verdigin her hükümden) sorumludur" Isra-36 ayetiyle cevap verdi "Hata ettim,hakkini helal et" dedim "Bugün size kinama yokAllah sizi bagislasin" Yusuf-92 dedi Deveme bindirip kafilesine ulastirma teklifinde bulundum "Hayir adina ne islerseniz Allah onu bilir" Bakara-215 ayetiyle mukabele etti Devemi yanina getirdim,binecekken"Mü'min erkeklere söyle ,bakislarini sakinsinlar" Nur-30 ayetini okudu Gözlerimi çevirdim;binecekken deve ürküp kaçti,bu arada elbisesi az yirtildi "Basiniza musibet olarak ne gelirse,bu bizzat isleyip,onu hak etmeniz sebebiyledir" Sura-30 ayetini mirildandi "Sabret,deveyi baglayayim!"dedim "Bu hususta Süleyman'i anlayisli ve daha isabetli davranir kildik" Enbiya-79 ayetini okuyarak,devemi yönlendirme konusunda benim daha basarili oldugumu kasdetti Deveye bindi ve "Bunu bize bas egdiren Allah'i tesbih ederim;yoksa bunu biz basaramazdikVe sonunda süphesiz Rabbimize dönecegiz!" Zuhruf-13-14 ayetlerini okudu "Haydi!" diye deveyi hizlandirdim "Yürüyüsünde (ve davranislarinda)vakur ol ve sesini yükseltmeseslerin en çirkini esegin sesidir!" Lokman-19 mukabelesinde bulundu Yürürken siir okumaya basladim"Kur'an'dan kolayiniza geleni okuyun!" Müzzemmil-20 dedi "Siir okumak haram degil ki !"dedim "Bu hususu ancak idrak ve basiret sahipleri düsünür anlar!" Bakara-269 cevabini verdi Bir süre gittik;sonra evli olup olmadigini sordum "Ey iman edenler!Cevabi verildiginde sizi üzecek meselelerden sormayin!" Maide-101 ayetini okudu Derken kafilesine ulastik ve "kafile içerisinde kimsen var mi?" dedim "Mal ve evlat dünya hayatinin süsüdür!" Kehf-46 dedi Anladim ki ,evladi varIsimlerini sordum "Allah Ibrahim'i dost edindi;Allah Musa ile konustu;Ey Yahya ,Kitab'a kuvvetle tutun!" Nisa-125-164-Meryem-12 Ayetlerini okudu "Ey Ibrahim,ey Musa ,ey Yahya! "diye kafileye seslendim Nur yüzlü üç genç"Buyur!" diye çikageldi Onlara para verip,"Bununla içinizden birini sehre yollayin!Yemeklerin helal ve temiz olanina baksin ve size bir yiyecek getirsinDikkatli davransin!" Kehf-19 dedi Yiyecek gelince bana "Geçmis günlerinizde yaptiklarinizin karsiliginda simdi afiyetle yiyip için!" Hakka-24 dedi Çocuklara,"Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten yemem!"dedim"Annemiz"dediler"Agzindan Cenab-i Allah'in gazabini çekecek yanlis bir söz çikar korkusuyla 40 yildir böyle sadece Kur'an'la konusur Ibn Mübarek,bu hadiseyi Kur'an'da her seyin bulunduguna delil olarak anlatirdi |
|