![]() |
Kur'anla Konuşan Kadın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'anla Konuşan KadınBir gün hacca gidiyordum,Irak;Suriye topraklarindan geçerken yalniz bir kadina rastladim ![]() Selamimi Söz olarak Rahim bir Rab'den selam sözüdür onlarin duyacagi Ya-sin-5 ayetiyle aldi ![]() ![]() "Allah kimi yoldan çikarmissa,ona yol bulduracak yoktur" A'raf-186 ayetini okudu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bir gece kulunu Mescid-i Haram'dan alip Mesci-i Aksaya götüren Allah'i tesbih ederim" Isra-1ayetiyle karsilik verdi ![]() Anladim ki,geçtigimiz hac mevsiminde haccini tamamlamis,kudüs'e gidiyor ![]() "Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin?" dedim ![]() "Tam üç gece (yani üç gündür)" Meryem-10 dedi ![]() Yiyecek verme teklifinde bulundum ![]() "Sonra orucunuzu gün batincaya kadar tamamlayin" Bakara-187 ayetini okudu ![]() "iyide Ramazan da degiliz" dedim ![]() "Kim Allah için nafile bir hayir yaparsa,Allah her hayrin karsiligini verendir ,her seyi hakkiyla bilendir" Bakara-158 ayetiyle cevap verdi ![]() "Yolculukta oruç açilabilir"dedim ![]() hakkinizda daha hayirlidir" Bakara-84 ayetini okudu ![]() Niye benim gibi konusmadigini sordum ![]() "Agzindan tek bir söz bile çikmasin ki,yaninda onu gözleyen ve o sözü kaydetmeye hazir bir gözcü bulunmamis olsun" Kaf-18 dedi ![]() "kimlerdensin?"diye sordum ![]() söylesem de tanimazsin) ![]() bilgiye dayali olmadan verdigin her hükümden) sorumludur ![]() ![]() "Hata ettim,hakkini helal et" dedim "Bugün size kinama yok ![]() dedi ![]() Deveme bindirip kafilesine ulastirma teklifinde bulundum ![]() "Hayir adina ne islerseniz Allah onu bilir" Bakara-215 ayetiyle mukabele etti ![]() Devemi yanina getirdim,binecekken ![]() ,bakislarini sakinsinlar" Nur-30 ayetini okudu ![]() Gözlerimi çevirdim;binecekken deve ürküp kaçti,bu arada elbisesi az yirtildi ![]() "Basiniza musibet olarak ne gelirse,bu bizzat isleyip,onu hak etmeniz sebebiyledir" Sura-30 ayetini mirildandi ![]() "Sabret,deveyi baglayayim!"dedim ![]() "Bu hususta Süleyman'i anlayisli ve daha isabetli davranir kildik" Enbiya-79 ayetini okuyarak,devemi yönlendirme konusunda benim daha basarili oldugumu kasdetti ![]() Deveye bindi ve "Bunu bize bas egdiren Allah'i tesbih ederim;yoksa bunu biz basaramazdik ![]() dönecegiz!" Zuhruf-13-14 ayetlerini okudu ![]() ![]() "Yürüyüsünde (ve davranislarinda)vakur ol ve sesini yükseltme ![]() mukabelesinde bulundu ![]() Yürürken siir okumaya basladim ![]() geleni okuyun!" Müzzemmil-20 dedi ![]() "Siir okumak haram degil ki !"dedim ![]() "Bu hususu ancak idrak ve basiret sahipleri düsünür anlar!" Bakara-269 cevabini verdi ![]() Bir süre gittik;sonra evli olup olmadigini sordum ![]() "Ey iman edenler!Cevabi verildiginde sizi üzecek meselelerden sormayin!" Maide-101 ayetini okudu ![]() Derken kafilesine ulastik ve "kafile içerisinde kimsen var mi?" dedim "Mal ve evlat dünya hayatinin süsüdür!" Kehf-46 dedi ![]() Anladim ki ,evladi var ![]() ![]() "Allah Ibrahim'i dost edindi;Allah Musa ile konustu;Ey Yahya ,Kitab'a kuvvetle tutun!" Nisa-125-164-Meryem-12 Ayetlerini okudu ![]() ![]() ![]() Nur yüzlü üç genç"Buyur!" diye çikageldi ![]() Onlara para verip,"Bununla içinizden birini sehre yollayin!Yemeklerin helal ve temiz olanina baksin ve size bir yiyecek getirsin ![]() ![]() Yiyecek gelince bana "Geçmis günlerinizde yaptiklarinizin karsiliginda simdi afiyetle yiyip için!" Hakka-24 dedi ![]() Çocuklara,"Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten yemem!"dedim ![]() ![]() gazabini çekecek yanlis bir söz çikar korkusuyla 40 yildir böyle sadece Kur'an'la konusur ![]() Ibn Mübarek,bu hadiseyi Kur'an'da her seyin bulunduguna delil olarak anlatirdi ![]() |
![]() |
![]() |
|