Sahte Sevgiler |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sahte Sevgiler-------------------------------------------------------------------------------- Sokağa çıkıp önünüzden geçenleri şöyle bir durdurup sorsanız; EN ÇOK KİMİ SEVİYORSUN?? Genel olarak “ELBETTE ALLAHIMI” cevabını alacaksınız… (Müslüman bir ülkede tBİ) Ancak,ne yazık ki, bu iddianın doğruluğunu ancak % 10 (tahminen) görebileceksiniz belki…bu iddianın doğruluk payını nasıl anlıyabiliriz; hemen söyleyelim; en açık delil şudur; SEVGİ ,FEDAKARLIK İSTER…sözü ışığında bunu tahlil edebiliriz…nasıl mı?? Şöyle; SEVGİLİSİ OLAN BİRİni ELE ALALIM; sevgili hayatı yaşayan birine en kıymetli, en önemli, en önde gelen SEVGİLİ olur insan için… Onun için süslenir, onun için bakınır, onun için hediyeler alır,onun için işe gitmez, onun için gece yatmaz, onun için aç kalaırr, onun için çalışır,onun için çırpınır vs say say bitmez… Bütün bunları yapan birinin; SEVGİLİSİNE ÖNEM VERDİĞİ ve ONU SEVDİĞİNİ GÖSTERİR Bu olayları gören diğer SEVGİLİ , SEVİLDİĞİNİ,ÖNEMSENDİĞİNİ öğrenmiş olur bu durumdan Peki; bu bir kenarda dursunşimdi şurya bakalım BİZİM FEDAKAR SEVGİLİ; *sevgilisi onu çağırsa ve o gitmese… *sevgilisini hiç aramasa… *sevgilisine hiç gitmese… *sevgilisini hiç sormasa… *sevgilisine hiç hediye almasa *sevgilisi onu çağırsa ve bu çağrıya hiç aldırmasa *sevgilisinin istek ve arzularını hiç takmasa *sevgilisini hiç önemsemese… *vs… Hal böyle olsa BU KİŞİ; “SEVGİLİSİNİ SEVİYOR” dememiz mümkün mü??? Peki; sizin SEVGİLİNİZ size böyle yapsa ve sonrada size “SENİ SEVİYORUM CANIMMMM” dese…ona ne dersiniz?? -“hadi ordan yalancı,sahtekar!!!! Seviyormuş,batsın senin sevgin ****iyiki sevİyosun,ya sevmesen nasıl olursun acaba!!! Ne soryosun,ne geliyorsun,bu ne biçim sevgi be adam?? Bu olsa olsa YALANCILIK/SAHTEKARLIK olur” gibi bir şeyler diyeceksiniz sanırım (belki daha fazlasını J ) (hatta onu döven bile olur dimi J)neyse Bu durma olan yorumunuz şu olacaktır; “ya seven adam ,fedakarlık gösterir biraz ya, arar,sorar,önemser, ilgilenir yayok anam yok, ben bunun sevgisine inanmıyorum” olacaktır… Sözün özü; herkes en çok allahı sevdiğini iddia ederancak adam “Allah çağırır (namaza) gitmez, emir verir(farzlar) yapmaz, yasaklar(günahlar) dinlemez,taleb eder (zekat) vermez, vs…” bu durumda olduğu halde “ TABİKİDE EN ÇOK ALLAHI SEVİYORUM” dese, ona vereceğimiz cevap sözde SEVGİLİ J olan adama vereceğimiz cevabın AYNISI olacaktır dimi SEVGİ; FEDAKARLIK ister SEVGİLİ; ilgi ister, sevgi ister, huzur ister, fedakarlık ister,gönül adamı ister……(haklı da…) İLAHİ SEVGİ DE; kulluk ister… |
|