|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çürüyen, kahverengi, meyvenin, olur, rengi |
![]() |
Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur?Çürüyen Meyvenin Rengi Neden Kahverengi Olur Bu durum, meyvenin hücrelerinde yaşanan kimyasal tepkimeden kaynaklanıyor ![]() Meyvelerdeki renk değişimi ve kararmalardan polifenoloksidaz enzimleri sorumlu ![]() Bu enzimler, meyvelerde bulunan fenol bileşiklerin oksitlenmesine neden oluyor ve kahverengi lekeler beliriyor ![]() Meyve dilimlendiğinde, çürüdüğünde ya da zamanla bozulduğunda, meyvenin hücre duvarları yıkılıyor ve kimyasal karışma başlıyor ![]() |
![]() |
![]() |
|