Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ile, petrol, resim, yapıyor

'Petrol' İle Resim Yapıyor

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

'Petrol' İle Resim Yapıyor

Azeri ressam 'petrol' ile resim yapıyor

Azeri ressam Sabir Çopuroğlu özgün resim sanatı ile dünyada bir ilki gerçekleştirdi

Petrolün bol olduğu Bakü'nün Bayıl kasabasında oturan Çopuroğlu, petrolden resimler çiziyor Azeri ressamın en önemli özelliği de fırça yerine kendi parmaklarını kullanması

Bunu 15 yıl önce keşfettiğini anlatan Çopuroğlu, "Çocukken birisi tedavi için cam şişede petrol getirmişti O petrolü elime dökerek duvarda resim çizmeye başladım Ninem o zaman bana kızmıştı ama, bu benim geleceğimi belirledi" dedi

Azeri ressam petrolle ilk çizdiği resimleri bugün gibi hatırladığını belirterek, "Bayıl kasabasındaki petrol dolu gölü görünce bir cam şişeye doldurup resim atölyesine getirdim Ve denemeye başladım" diyor

Petrolün tuvale yansıyan sanatına en çok Azerbaycan'da faaliyet gösteren yabancı petrol şirketleri ilgi gösteriyor Azeri petrol ustası şimdilerde resimlerini satmayı çok düşünmüyor

Çopuroğlu doğa ile birlikte portre resimleri de yapıyor Çok sayıda resimlerini atölyesinde biriktiren ressamın en büyük arzusu Avrupa'da büyük bir sergi açmak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com