Sokrates Testi (Harika Mutlaka Bakın) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sokrates Testi (Harika Mutlaka Bakın)Bana bir şey söylemeden evvel senin kücük bir testten geçmeni istiyorum BunaÜçlü Filtre Testi deniyor ![]() Üçlü Filtre? ''Doğru, '' diye devam etti Sokrat ![]() Benimle arkadaşım hakkında konuşmaya başlamadan önce, bir süre durup ne söyleyecegini filtre etmek, iyi bir fikir olabilir Bu ona 3 filtretesti dememin sebebi ![]() Birinci filtre ''Gerçek Filtresi'':Bana birazdan söyleyeceğin seyin tam anlamıyla gerçek oldugundan eminmisin ? '' Hayır,'' dedi adam '' Aslında bunu sadece duydum ve ![]() ![]() ![]() '' Tamam,'' dedi SokratÖyleyse , sen bunun gerçekten doğru olup olmadığını da bilmiyorsun ![]() Simdi ikinci filtreyi deneyelim, '' İyilik Filtresini '' Arkadaşım hakkında banasöylemek üzere olduğun sey iyi bir şey mi ? '' Hayır, tam tersi ![]() ![]() '' ''Öyleyse, '' diye devam etti Sokrat Onun hakkında bana kötü bir şey söylemekistiyorsun ve bunun dogru oldugundan emin degilsin Fakat yine de testigeçebilirsin, çünkü geriye bir filtre daha kaldı ![]() '' İşe yararlılık filtresi ''Bana arkadaşım hakkında söyleyeceğin sey benim de işime yarar mı ? ''Hayır ,'' gercekten degil ''İyi, '' diye tamamladı Sokrat Eger ,bana söyleyecegin sey dogru degilse, iyi değilse ve ise yarar, faydalı değilsebana niye söyleyesin ki ? |
|
|
|