![]() |
Hipnoz Ve Hakkında Yanlış Bilinenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hipnoz Ve Hakkında Yanlış BilinenlerHipnoz hepimizde küçük de olsa tedirginlik uyandıran ve gizemini koruyan bir kavram olarak kabul zihinlerimizde yer almıştır ![]() Peki hipnoz tam olarak nedir? Hipnoz sözcüğü ??hypnos? sözcüğünden türemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zihinsel imgeler özellikle dikkatin bir duruma odaklanması ile oldukça güçlü düşünce ya da telkinle danışanın isteğine uyumlu olarak oluşturulur ve böylece zihin üzerinde daha güçlü bir etki yapması sağlanır ![]() Hipnoz altındayken beynin bilişsel kısmı aktive olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fobinizi yenebilir anksiyetenizi azaltıp onu kovabilir özgüveninizi inşa edip acınızı kontrol altına alabilir ve stresinizi hipnoz tekniği ile birleştirilmiş bir psikolojik destek ile azaltabilirsiniz ![]() Hipnoz hakkında yanlış bilinenler: Hipnozdan uyanamazsam ne olur; hipnoz terapide kullanılan bir tekniktir ve uyanmama diye bir durum söz konusu değildir ![]() Hipnozu bir başkası benim isteğim dışında bana yapabilir; hipnozun sizin iradi isteğiniz olmadan uygulanması imkansızdır ![]() Hipnoz halindeyken bana istedikleri şeyi iradem dışında yaptırabilirler; hipnoz sizin isteğinizde yapılan uyku ile uyanıklık arasındaki bir durumdur ![]() ![]() ![]() Hipnoz altındayken utanç verici şeyler yapabilirim ![]() ![]() Hipnoz altında bilinçsizsinizdir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|