Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baydur, kimdir, yılmaz

Baydur Yılmaz Kimdir?

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Baydur Yılmaz Kimdir?

Dr Baydur Yılmaz (21 Ekim 1941-13 Ağustos 2007); Türk ziraat uzmanı ve bilim adamıdır Tarla bitkileri üzerinde yaptığı genetik ve ıslah çalışmalarıyla tanınmaktadır

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden 1966 yılında mezun olduktan sonra buğday ve diğer tarla bitkilerinin üzerine çalışmalarda bulundu 1972-75 yılları arasında bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi Zirai Araştırma Enstitüsü'nde ıslah bölüm başkanlığı görevinin ardından 1978 yılında Atatürk Üniversitesi'nde Ph D derecesini tamamlayan Yılmaz, daha sonra aynı okulda buğday ıslahı üzerine çalışmalar yaptı İtalya, İspanya, Portekiz, Ürdün, Meksika gibi çeşitli ülkelerde tarla bitkileri üzerinde çalışmalar yaptı 1990-96 yılları arasında Toprak Mahsülleri Ofisi'nde genel müdür müsteşarlığı görevinde bulundu

1996 yılı sonrasında Türkmenistan'da yaptığı çalışmalarda geliştirdiği buğday türlerine o dönemde Türkmenistan'ın devlet başkanı olan Saparmurat Türkmenbaşı'nın ismi verildi

Geliştirdiği Saparmyrat-1, Saparmyrat-2, Türkmenbaşı-1 ve Türkmenbaşı-2 türlerinin tohum üretim çalışmalarında bulundu 2002 yılında yaptığı ıslah çalışmaları sebebiyle üretime alınan tüylü meyveli fiğ çeşidine Baydur Bey adı verildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com