Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
del, lana, rey

Lana Del Rey

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lana Del Rey

Elizabeth Grant, (d 21 Haziran 1986, New York City), daha çok sahne adı olan Lana Del Rey ismi ile bilinen, Amerikan şarkıcı ve söz yazarıdır Sahne adı eski Hollywood aktrisi Lana Turner ile bir otomobil modeli olan Ford Del Rey isimlerinin kombinasyonundan oluşmaktadır

İlk Yılları

Grant, New York City'de dünyaya geldi; Lake Placid isimli kasabada büyüdü 15 yaşındayken Connecticut'da bulunan denizcilik okulu Kent School'a girdi Babası Rob Grant, domain yatırımcısıdır ve Lana'yı şarkıcılık kariyerine başladığı ilk yıllardan beri desteklemiştir

Del Rey New York'taki Fordham University'de okumuştur

Vogue dergisine verdiği bir röportajda "Hep daha melodik bir ismim olsun istemiştimBir süreliğine Miami'ye gitmiştim Kübalı arkadaşlarımla uzunca bir süre İspanyolca konuştum Lana Del Rey ismi bize deniz kenarındaki o cazibeyi çağrıştırdı Söylerken kulağa muhteşem geliyor" demiştir

Del Rey Kasım 2008'de Lizzy Grant takma ismiyle Kill Kill isimli ilk EP'sini çıkardı Bu EP'nin içerisinde "Kill Kill", "Yayo" ve "Gramma (Blue Ribbon Sparkler Trailer Heaven)" isimli üç şarkı bulunmaktadır

2010: Lana Del Ray AKA Lizzy Grant

Del Rey daha sonra Ocak 2010'da ilk albümü Lana Del Ray AKA Lizzy Grant'ı çıkardı Albüm David Kahne tarafından prodükte edilmiş, Lizzy Grant ismiyle bağımsız bir plak şirketi tarafından piyasaya sürülmüştür Del Rey konuyla ilgili; "David demoyu dinledikten bir gün sonra benimle çalışmak istediğini söyledi David, pop dışında başka türlerle de ilgilenen, tam anlamıyla güvenilir bir prodüktör olarak bilinir" demiştir Babası Rob Grant, albümün pazarlaması konusunda Lana'ya yardımcı olmuş, albümün iTunes'da bür süreliğine satışa çıkarılmasını sağlamıştır Bunun üzerine, David Kahne'nin açıklamasına göre, Grant plak şirketinden (5 Points) albüm haklarını geri almış, bunu da albüm dağıtımı için gelebilecek olan fırsatları kaçırmamak ve önceden planlanmış bir stratejinin parçası olabileceği dedikodularından uzak durabilmek adına yapmıştır

Parça listesi:

"Kill Kill" (3:57)

"Queen of the Gas Station" (3:04)

"Oh Say Can You See" (3:40)

"Gramma (Blue Ribbon Sparkler Trailer Heaven)" (3:55)

"For K Part 2" (3:24)

"Jump" (2:51)

"Mermaid Motel" (3:59)

"Raise Me Up (Mississippi South)" (4:22)

"Pawn Shop Blues" (3:26)

"Brite Lites" (2:58)

"Put Me in a Movie" (3:13)

"Smarty" (2:49)

"Yayo" (5:45)

2011 : Born to Die

Ana madde: Born to Die

Haziran 2011'de, Del Rey, Video Games isimli debut single'ını piyasaya sürmek için Stranger Records ile anlaşma imzaladı Ekim 2011'de ise Interscope Records ve Polydor Records ile ortak bir anlaşmaya imza attı The Observer dan Rosie Swash'a verdiği röportajda ilk single için bu şarkıyı seçmesinin sebebini şöyle açıklamıştır: "Birkaç ay önce bu şarkıyı internete koydum, çünkü benim favorimdi Dürüst olmak gerekirse single olarak yayınlanmayacaktı, fakat insanların tepkileri kararımı değiştirdi Bu şarkıyı her çaldığımda çok hüzünlenirim Bu şarkıyı sölediğimde bazen hala ağlarım" 24 Ekim 2011'de, Del Rey'in Q Awards da "Next Big Thing" ödülünü kazandı Video Games ilk olarak The CW dizisi Ringer ın 27 Eylül 2011'de yayınlanan bölümünde, Del Rey'in mainstream kulvarına geçiş yapmasını sağlayacak çok önemli bir sahnede kullanıldı Del Rey aynı zamanda MTV Push gibi porgramlarda, Bowery Ballroom gibi mekanlarda sahne alarak şarkısının tanıtımını yaptı; Rolling Stone canlı performanslarıyla ilgili olarak "Del Rey canlı söylediği için telaşlı ve stresli olsa da hatrı sayılır ölçüde güvenli bir şekilde şarkılarını söyledi" yorumunu yapmakla beraber "geçişleri uyumsuz ve kulak tırmalayıcıydı" eleştirisini de yapmıştır Del Rey, Video Games şarkısını ayrıca Alman TV programı De Wereld Draait Door da, İngiliz TV programı Later with Jools Holland da ve Chateau Marmont Hotel de verdiği samimi bir konserde de seslendirmiştir "Blue Jeans", "Diet Mountain Dew" gibi şarkılarına evde video hazırlarken, aralarında The Quietus, The Observer, Pitchfork Media nın da bulunduğu birçok müzik dergisi ve gazeteye röportajlar vermiştir

Daha sonra Del Rey'in ilk albümünü Ocak 2012'de piyasaya süreceği açıklandı Del Rey, bir Fransız TV programı olan Taratata ya verdiği röportajda albümün isminin Born to Die olacağını söyledi Born to Die, 27 Ocak 2012'de İrlanda'da, 30 Ocak 2012'de Birleşik Krallık'ta, 31 Ocak 2012'de de dünya genelinde satışa sunulmuştur

Del Rey, albümden iki şarkıyı 14 Ocak 2012'de Saturday Night Live'da seslendirdi Performans izleyicilerden hoş bir tepki almasına rağmen, eleştirmenler ve dinleyiciler karışık yorumlarda bulundular NBC Nightly News sunucusu Brian Williams "SNL tarihindeki en kötü performanslardan biriydi" eleştirisini yaparken, Del rey'in konuk olduğu akşam programda yardımcı sunuculuk yapan Daniel Radcliffe, Lana'nın performansını izleyememesine rağmen, "İnsanların aniden onun üzerine saldırması çok talihsiz bir durum Bu kadar aşağılanacak bir performans olduğunu sanmıyorum" demiştir Del Rey ise "Ben iyi bir müzisyenim Çok uzun süredir şarkı söylüyorum ve Lorne Michaels (SNL yapımcısı) da bunu biliyor diye düşünüyorum Yani bu şans eseri alınmış bir karar değil" açıklamasını yapmıştır 4 Şubat 2012'de programın Weekend Update bölümünde komedyen Kristen Wiig, Seth Meyers ile beraber Lana Del Rey'in performansının bir parodisini yapmıştır

İkinci single Born to Die 30 Aralık 2011'de piyasaya sürülmüştürŞarkının, konsepti şarkıcının kendisi tarafından yapılan, Yoann Lemoine tarafından yönetilen klibi 14 Aralık 2011'de internete sızmıştır

Ocak 2012'de, eski albümü Lana Del Ray AKA Lizzy Grant in haklarını nihayet satın aldığını ve 2012'nin yaz aylarında yeni düzenlemelerle Interscope Records ve Polydor Records etiketi altında tekrar piyasaya süreceğini açıklamıştır

4 Ocak 2012'de NEXT Model Management ile sözleşme imzalamıştır[18]

Müzik ve Ses

Lana Del Rey'in tarzı "kendine özgü gangster Nancy Sinatra" olarak tanımlanmıştır

Lana Del Rey, kontralto ses aralığına sahiptir

Etkilendikleri

Lana müzikal etkileşimleri olarak Britney Spears, Kurt Cobain[20] ve Elvis Presley'i gösterir

Diskografisi

Stüdyo albümleri

Lana Del Ray AKA Lizzy Grant (2010)

Born to Die (2012)

EPs

Kill Kill (2008)

Lana Del Rey (2012)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com