Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güleryüz, mehmet

Mehmet Güleryüz...

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmet Güleryüz...

Mehmet Güleryüz, (doğum 1938 İstanbul) Türk ressam Aynı zamanda yazarlık ve oyunculuk da yapmaktadır

Mehmet Güleryüz, 1966 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümünü birincilikle bitirdi 1970 - 1975 yılları arasında devlet bursu ile gittiği Paris'te ihtisas yaptı

1975 - 1980 yılları arasında, akademide öğretim görevlisi olarak çalıştı 1980'de bu görevinden ayrılarak New York'a gitti On biri yurtdışında olmak üzere otuz iki kişisel resim sergisi açan sanatçı, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda karma ve grup sergisine katıldı

1979 yılında Sedat Simavi Vakfı Altın Madalya Ödülü ile 1995 yılında Nokta Dergisi Doruktakiler Plastik Sanatlar Ödülünü aldı 1985'ten bu yana BİLSAK'ta sanat eğitimi veren sanatçı, çalışmalarını İstanbul'da kendi atölyesinde sürdürmektedir

1998 yılında 89 sanatçıya birden Devlet sanatçısı unvanı verilmesine karşı çıkmış; bu kararı mahkemeye götürmüş ve 85 sanatçının devlet sanatçılığı unvanı mehkemede iptal edilmiştir

Ayşegül Sönmezay'ın sanatçı ile yaptığı ve yaşam hikayesinin anlatıldığı uzun söyleşi, Güldüğüme Bakma isimli bir kitap olarak çıkmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com