![]() |
Bülent Korkmaz Kimdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bülent Korkmaz Kimdir?O doğuştan Cengaver ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçekten adı ile doğmuş, adı ile özdeşleşmiş ![]() Adını futbolunun karakteri yapmış ![]() ![]() Taraflı tarafsız milyonlarca futbolsever O'nun CESUR futbolu karşısında O'na "Cesur", "Cengaver" adını, birer "Nişane" olarak takmışlar ![]() ![]() Kafası yarılsa da, kolu çıksa da, kaşı patlasa da, yüzünden kanlar aksa da O savaşına devam ederek, "cesaretin" sembolü olmuş ![]() ![]() Evet o doğuştan "Cesur" doğmuş ![]() ![]() Baba Osman Korkmaz ve Anne Nevin Korkmaz ikinci erkek evlatlarının adını "Cesur" olarak koymuşlar ![]() ![]() Evet Bülent Korkmaz olarak bildiğimiz Bülent'in gerçek adının "Cesur" olduğunu, doğuştan ona "Cesur" adının verildiğini ve bunun nüfus kağıdı alırken nüfus memuru tarafından "Bülent" olarak yazılarak değiştirildiğini eminiz çoğunuz bilmiyordunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bir erkek kardeşi daha doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar doğuştan CESUR ve MERT kardeşlerdi ![]() ![]() ![]() Yıllar geçti futbol karakterleri isimleri ile özdeşleşti ![]() ![]() Cesur, Cengaver ve Büyük kaptan Türk futbolunun simge ismi oldu ![]() ![]() ![]() İŞTE BÜLENT İN ÖZGEÇMİŞİ 24 Kasım 1968 tarihinde İstanbul'da doğdum ![]() Aslen Malatya Doğanyol Gevheruşağı köyündeniz ![]() ![]() Üç erkek kardeşiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annem Nevin Korkmaz, babam Osman Korkmaz doğduğumda adımı CESUR olarak koymuşlar ancak nüfusa yazılırken Bülent olarak değiştirmiş memur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edirnekapı'dan Florya'ya taşındık ![]() Evimiz Galatasaray'ın bugünkü tesislerinin karşısındaydı ![]() ![]() Hayatımın her dakikasında "Çocukluğumun aşkı" Galatasaray takımı tam karşımdaydı ![]() "Galatasaray formasını bir gün giyeceğim" diyordum ![]() ![]() Bir gün yine her zamanki gibi evimizin önündeki arsada top oynarken, Galatasaray altyapısından Allah rahmet eylesin Salih Bulgurlu ve Ahmet Keskinkılıç hocalarımız beni izlemişler beğenmişler, bana "Gel seni Galatasaray'a alalım, gelir misin" dediler ![]() ![]() İşte o an Galatasaray maceram başladı O gece sabaha kadar uyuyamadım ![]() ![]() 11-12 yaşımda renklerine gönül verdiğim takımın futbolcusu olacaktım ![]() Ertesi günü iple çektim ![]() ![]() Altyapıda oynarken Şenlikköy orta okulunu bitirdim ![]() Ahmet Keskinkılıç hocamızla beraber Yıldızlar İstanbul şampiyonu olduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bülent Ünder hocamla genç takımlar Türkiye şampiyonu olunca, Bülent Ünder Hocam beni, ihsan, Hüseyin ve Tugay'ı A takıma teklif etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() iLKLERi İlk Takımı : Galatasaray İlk Hocası : Salih Bulgurlu - Ahmet Keskinkılıç İlk Forma No'su : 3 İlk Arabası : Renault 11 İlk Golü : Adanaspor İlk Avrupa Kupası Maçı : Rapid Wien İlk Kırmızı Kartı : Antalya Maçı (Mustafa Çulcu) İlk A Takım Şampiyonluğu : Denizli-Derwall 1987-88 İlk Profesyonel Sözleşmesi : 1987 EN'LERi İyi Huyu : Yardımsever oluşu Kötü Huyu : Sahadaki sinirli oluşu Büyük Başarısı : UEFA Kupasının kazanılması Heyecanlandığı an : Arsenal maçının son anları Korktuğu şey : Sevdiklerine zarar gelmesi Önemli icat(tarihteki) : Ampulün bulunması Tarihte sevdiği kişi : Mustafa Kemal Atatürk Beğendiği siyasetçi : Atatürk, Turgut Özal Beğendiği şarkıcılar : Tarkan, Nilüfer, Sertap Erener Hoşlandığı müzik türü : Her tür müzik Son okuduğu kitap : Kızılnehir Son seyrettiği film : Yüzüklerin efendisi Beğendiği kaleci : Taffarel, Mondragon Kendi mevkisinde beğendiği futbolcu : Emre Aşık ve De Zoly (Chelsea) Beğendiği hakem : Metin Tokat, Kuddusi Özdemir Beğendiği yabancı hakem : Collina (İtalyan) Sevdiği yemek : Eşinin yaptığı her yemek Yapmak istediği : Yurt dışında oynamak - ihtiyacı olan herkese yardım edebilmek Beğendiği komedyen : Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Beyaz Son seyahati : Maldiv adaları Beğendiği dış ülke : İsviçre Futbol dışı sevdiği spor : Formula1 Korktuğu şey : İftira KiMLiK Adı : Bülent Soyadı : KORKMAZ Doğum Tarihi : 24 ![]() ![]() Doğum Yeri : İstanbul Burcu : Yay Medeni Hali : Evli (Banu KORKMAZ) Evlilik Tarihi : 15 Haziran Kızları : Selen (9), Ezgi (4) Boy : 1 ![]() Otomobil : Mercedes Jeep İdeali : Sürekli futbolun içinde olmak Uğuru yada inancı : Dua etmek |
![]() |
![]() |
|