Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bülent, kimdir, korkmaz

Bülent Korkmaz Kimdir?

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bülent Korkmaz Kimdir?

O doğuştan Cengaver O Doğuştan Cesur

Gerçekten adı ile doğmuş, adı ile özdeşleşmiş

Adını futbolunun karakteri yapmış

Taraflı tarafsız milyonlarca futbolsever O'nun CESUR futbolu karşısında O'na "Cesur", "Cengaver" adını, birer "Nişane" olarak takmışlar

Kafası yarılsa da, kolu çıksa da, kaşı patlasa da, yüzünden kanlar aksa da O savaşına devam ederek, "cesaretin" sembolü olmuş

Evet o doğuştan "Cesur" doğmuş

Baba Osman Korkmaz ve Anne Nevin Korkmaz ikinci erkek evlatlarının adını "Cesur" olarak koymuşlar

Evet Bülent Korkmaz olarak bildiğimiz Bülent'in gerçek adının "Cesur" olduğunu, doğuştan ona "Cesur" adının verildiğini ve bunun nüfus kağıdı alırken nüfus memuru tarafından "Bülent" olarak yazılarak değiştirildiğini eminiz çoğunuz bilmiyordunuz

Evet o "Cesur" doğdu Adını yazarken nüfus memuru değiştirdi ama futbol karakteri ile milyonlar adını O'na geri verdi hem de adının doğuştan cesur olduğunu bilmeden

Sonra bir erkek kardeşi daha doğdu Baba Osman Korkmaz ve anne Nevin Korkmaz ona da MERT adını verdiler Ama bu defa Mert'in adını kütüğüne kaydettirdiler

Onlar doğuştan CESUR ve MERT kardeşlerdi

Yıllar geçti futbol karakterleri isimleri ile özdeşleşti

Cesur, Cengaver ve Büyük kaptan Türk futbolunun simge ismi oldu Gururu oldu

İŞTE BÜLENT İN ÖZGEÇMİŞİ

24 Kasım 1968 tarihinde İstanbul'da doğdum

Aslen Malatya Doğanyol Gevheruşağı köyündeniz

Üç erkek kardeşiz Abim Recep Korkmaz, kardeşim Mert Korkmaz Mert memleketimizin takımı Malatyaspor'un oyuncusu Gerçekten başarılı ve çok iyi bir futbolcu

Annem Nevin Korkmaz, babam Osman Korkmaz doğduğumda adımı CESUR olarak koymuşlar ancak nüfusa yazılırken Bülent olarak değiştirmiş memur Çocukluğum Fatih Edirnekapı'da geçti İlkokulu bugünkü Vefa Stadı'nın arkasında bulunan Hattat Rakım İlkokulunu bitirdim İlkokul sıralarında okul bahçesinde ve semtimizdeki arsalarda top oynuyorduk

Edirnekapı'dan Florya'ya taşındık

Evimiz Galatasaray'ın bugünkü tesislerinin karşısındaydı ancak o zaman böylesine modern değildi

Hayatımın her dakikasında "Çocukluğumun aşkı" Galatasaray takımı tam karşımdaydı

"Galatasaray formasını bir gün giyeceğim" diyordum Ama daha 11 yaşında giyeceğimi rüyamda görsem inanamazdım

Bir gün yine her zamanki gibi evimizin önündeki arsada top oynarken, Galatasaray altyapısından Allah rahmet eylesin Salih Bulgurlu ve Ahmet Keskinkılıç hocalarımız beni izlemişler beğenmişler, bana "Gel seni Galatasaray'a alalım, gelir misin" dediler

İşte o an Galatasaray maceram başladı

O gece sabaha kadar uyuyamadım

11-12 yaşımda renklerine gönül verdiğim takımın futbolcusu olacaktım

Ertesi günü iple çektim Tuttuğum takımın, her gün uzaktan baktığım Galatasaray kulübünün içindeydim artık

Altyapıda oynarken Şenlikköy orta okulunu bitirdim

Ahmet Keskinkılıç hocamızla beraber Yıldızlar İstanbul şampiyonu olduk 14-16 yaş seçildim 14-16 da oynarken Bülent Ünder hocamız, beni genç takıma davet etti "Artık genç takımla idmanlara çıkacaksın" dedi Oynadığım her kategoride aynı hırs ve heyecanımla basamakları teker teker çıkmaya başlamıştım Genç takımla antrenmanlara çıkmaya başladım Gençler Türkiye şampiyonluğunu yaşadım Bülent Ünder Hoca'mdan çok şey öğrendim Sonra U21 Türkiye şampiyonu olduk O sırada ben hem genç takım, u21 yani PAF takım, amatör ligde, 3ligde her takımda oynuyordum devamlı maç yapıyordum haftanın üç günü değişik kategorilerde Galatasaray forması altında oynuyordum

Bülent Ünder hocamla genç takımlar Türkiye şampiyonu olunca, Bülent Ünder Hocam beni, ihsan, Hüseyin ve Tugay'ı A takıma teklif etti Bu mutlulukların en büyüğüydü Basamakların en üstüydü Derwall ve Mustafa Denizli hocalarımız döneminde A takımla idmanlara çıkmaya başladık İnanılmaz bir duyguydu A takım idmanlarına çıkmak Mustafa Denizli Hocam bana güvenerek, lig maçlarından ziyade Avrupa kupalarında görevler verdi Sanıyorum verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için verdiğim mücadele takdir gördü ki A takım formasını daha sık giymeye başladım

iLKLERi

İlk Takımı : Galatasaray

İlk Hocası : Salih Bulgurlu - Ahmet Keskinkılıç

İlk Forma No'su : 3

İlk Arabası : Renault 11

İlk Golü : Adanaspor

İlk Avrupa Kupası Maçı : Rapid Wien

İlk Kırmızı Kartı : Antalya Maçı (Mustafa Çulcu)

İlk A Takım Şampiyonluğu : Denizli-Derwall 1987-88

İlk Profesyonel Sözleşmesi : 1987

EN'LERi

İyi Huyu : Yardımsever oluşu

Kötü Huyu : Sahadaki sinirli oluşu

Büyük Başarısı : UEFA Kupasının kazanılması

Heyecanlandığı an : Arsenal maçının son anları

Korktuğu şey : Sevdiklerine zarar gelmesi

Önemli icat(tarihteki) : Ampulün bulunması

Tarihte sevdiği kişi : Mustafa Kemal Atatürk

Beğendiği siyasetçi : Atatürk, Turgut Özal

Beğendiği şarkıcılar : Tarkan, Nilüfer, Sertap Erener

Hoşlandığı müzik türü : Her tür müzik

Son okuduğu kitap : Kızılnehir

Son seyrettiği film : Yüzüklerin efendisi

Beğendiği kaleci : Taffarel, Mondragon

Kendi mevkisinde beğendiği futbolcu : Emre Aşık ve De Zoly (Chelsea)

Beğendiği hakem : Metin Tokat, Kuddusi Özdemir

Beğendiği yabancı hakem : Collina (İtalyan)

Sevdiği yemek : Eşinin yaptığı her yemek

Yapmak istediği : Yurt dışında oynamak - ihtiyacı olan herkese yardım edebilmek

Beğendiği komedyen : Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Beyaz

Son seyahati : Maldiv adaları

Beğendiği dış ülke : İsviçre

Futbol dışı sevdiği spor : Formula1

Korktuğu şey : İftira

KiMLiK

Adı : Bülent

Soyadı : KORKMAZ

Doğum Tarihi : 24111968

Doğum Yeri : İstanbul

Burcu : Yay

Medeni Hali : Evli (Banu KORKMAZ)

Evlilik Tarihi : 15 Haziran

Kızları : Selen (9), Ezgi (4)

Boy : 181 Kilo: 80

Otomobil : Mercedes Jeep

İdeali : Sürekli futbolun içinde olmak

Uğuru yada inancı : Dua etmek

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com